Павел Колев за Домусчиев: Това е вцепеняващо

266
жейнов колев

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев се включи в предаване на „Канал“ 3. Той разказа обширно за случващото се в клуба в този тежък за всички момент.

Още в самото начало Колев сподели за положителната проба за коронавирус на Кирил Домусчиев:
„Това е една вцепеняваща новина. Надявам се тази епидемия да подмине с пълната си тежест България. Виждаме, че държавата реагира адекватно, както и БФС и футболните клубове“.

Футболният ръководител коментира след това решението за отлагането на Евро 2020, което вече стана Евро 2021:

„Това беше очаквано решение. Още миналата седмица мои колеги правеха разчети. Това е най-удобният вариант. Най-важно е Шампионската лига и Лига Европа да завършат по някакъв начин. УЕФА реагира доста бавно. Станахме свидетели на странни сюреалистични ситуации. Никой не разбра защо 2500 фенове на Атлетико пътуваха до Ливърпул. Пред стадиона на ПСЖ имаше разрешение за фиеста и 5 хиляди фенове скандираха. Не мога да разбера защо беше допуснато това.

Колев продължи със ситуацията в ръководения от него Левски:

„При нас е същата ситуация. Аз разпуснах администрацията още в петък след утвърждаване от НС на извънредното положение препоръчано от НОЩ. Трябваше да съберем играчите на 23 март, но вече има препоръка от медицинската комисия за прекратяване до 29 март. Трябва да имаме доверие на институциите и да проявим търпение. Трябва да дадем тази жертва. Задаваме си въпроси как това ще се отрази икономически“.

Попитан за подготовката на футболистите, Колев сподели:

„Раздадени са индивидуални планове за подготовка на всички футболисти. Няма да им е лесно в домашна обстановка. Трябва да бягат в парка без хора. Днес тичах и се засякох с Хали Тиам. Кой какво е свършил, ще видим живот и здраве. С Тиам си разменихме няколко думи за първата тренировка. Той се съгласи, че не е комфортно да се събират 25 човека в съблекалнята. Сега страхът е по-силен от професионализма“.

Относно финансовото състояния на Левски Колев сподели, че има някои планове, но че ситуацията е изключително трудна:

„Нямам отговор. Правя някои изчисления. Мислим за маркетингови активности, за да мобилизираме феновете. Разходите си вървят, но приходи няма отникъде. Клубът съществува само от феновете. Затворихме клубния магазин. Куриерските фирми са блокирани. Миналата седмица бяхме пред подписване на рекламен договор. Хората се обадиха коректно и казаха, че са готови да подновят разговорите след като се оправят нещата, защото сега мачове няма. Мислим вариант за сублицензиране на производителите. Това е начин за свежи постъпления. В момента няма как да получим свеж приток на пари. Убеден съм, че не само Левски е в тази тежка ситуация“.

Коментари