Наистина ли Божков няма влияние в Левски?

383
Колко и на колко

От Националния клуб на привържениците на Левски изпратиха писмо до собственика Наско Сираков, члена на НС Константин Папазов и изпълнителния директор Павел Колев. Причината – дългове, които могат да изправят клуба пред непреодолими проблеми. Те разпространиха и декларация, озаглавена „Колко и на колко дължим пари към момента?“.

„Искаме да обърнем внимание на неща, които будят притеснение във връзка със съществуването на клуба и възможността той да бъде изправен внезапно пред тежки, непреодолими проблеми. Става въпрос за дълговете, които Левски има към бивши свои собственици и спонсори, които могат да станат изискуеми в краткосрочен план.

Бихме искали да помолим ръководството на ПФК Левски да изясни пред синята общественост дали г-н Васил Божков наистина няма абсолютно никакво влияние върху клуба, както се твърди от изпълнителния директор г-н Павел Колев, както и дали практически се дължат пари към него и негови фирми.

Намираме доста притеснителни взаимовръзки, които не отговорят на публично изнесената информация от клуба. Молим и да бъде подробно изяснена ситуацията с парите, които се дължат за строежа на Сектор А, тъй като и там има несъответствия между публичната информация, предоставена във времето.

Също така искаме да попитаме дали ПФК Левски има незабавно изискуеми дългове към г-н Русев, Виваком и/или други фирми и контрагенти на клуба.

Тези въпроси се налага да ги зададем публично, защото ръководството на ПФК Левски не спази поетия ангажименти от 31 август 2020 г. да отговори на официално изпратеното ни запитване.

Искаме дебело да подчертаем, че с тези въпроси не целим да компрометираме кампанията за членство в клуба, а напротив – да изясним фактическата ситуация, в която клубът ни се намира. Още повече, че прозрачността в тези аспекти беше гарантирана“, се казва в част от декларацията.

 

Коментари