Константин Папазов беше изгонен от Левски

234
Константин Папазов Левски

Константин Папазов е бил принуден да подаде оставка като член на Надзорния съвет на футболен клуб Левски. Това обяви самият той в пост във Фейсбук след вчерашната среща между ръководството на клуба, шефовете на генералния спонсор „Палмс бет“, както и представители на феновете, предава Сега.

След срещата никой не говори за обсъжданите теми и взетите решения. Стори го обаче Папазов:

„Подадох оставка от Надзорния съвет. Собственикът трябва да реши дали ще я приеме. Бях принуден да взема това решение под натиск. Мисля, че ако аз съм проблемът, това е най-лесното решение за мен. Винаги съм работил с любов за ЛЕВСКИ и абсолютно безкористно! Горд съм, че преди малко повече от две години бях в основата ЛЕВСКИ да си възстанови своята автентичност. Година по-късно да намери подкрепата на генералния спонсор PALMS BET! Само ЛЕВСКИ за всички истински и безкористни ЛЕВСКАРИ! Завинаги един от ВАС!!!“.

До момента няма коментар на неговото изявление от други ръководни фактори в Левски. Всъщност единственият, който сподели нещо след вчерашния разговор, беше друг от членовете на Надзорния съвет – Петър Ганев.

„Днес се проведе дълга, откровена и отдавна чакана среща за бъдещето на Левски. Клуб, привърженици и спонсор поставиха всички проблеми на масата, потърсиха възможни решения и дадоха началото на процес, който цели пълното оздравяване на любимия клуб. Вярвам, че всички замесени страни оценяват отговорността Левски да продължи развитието си в правилната посока. Затова и няма “лавина” от коментари и изказвания непосредствено след срещата. Предстои много работа“, написа той също във Фейсбук.

Константин Папазов имаше водеща роля през лятото на 2020 г. при прехвърлянето на собствеността от тогавашния собственик Васил Божков. Първоначално баскетболният треньор бе изявил готовност той да приеме акциите и да се погрижи за спасяването на Левски. В крайна сметка мажоритарният дял (86,6%) бе джиросан на Наско Сираков, който веднага заяви, че ще даде 35% от този дял на Папазов.

Това обаче така и не се случи и до момента. В началото Папазов помагаше активно за финансирането, като дори веднъж отпусна заем, с който да се платят заплатите на футболистите. Малко по-късно стана ясно, че Папазов всъщност е оперирал със средства на бизнесмена Стойне Манолов, тогавашен собственик на ФК Царско село.

След това Папазов постепенно бе изтласкан в миманса в Левски и продължи да се занимава основно с баскетболния отбор на „сините“. Освен това той бе набеден за главен виновник за начина, по който бе разтрогнат договора с компанията за спортна екипировка „Макрон“. Прекратените отношения с фирмата струваха на Левски около 110 000 лв.

Коментари