Класика от Подуяне – Левски на война с Боби, дните са му преброени

245
Сираков

Борислав Михайлов запази поста си президент на БФС, когато Наско Сираков хвърли голямата приказка за 40-годишното приятелство.

Запази го с един глас – гласа на Левски.

Днес от Подуяне тръгнаха на война с Михайлов.

Грозното поведение на лека жена не е нещо крайно драматично за „сините“. Те не познават морала като човешка добродетел и няма как да изпитат вътрешен дисбаланс поради крещящото противоречие – „ние сме против да е начело този този, когото ние циментирахме да е начело“.

Има и още нещо, характерно за обитателите на „Сухата река“. Нагаждачи са. От световна класа. Към пари, към власт – футболна и политическа… Получават си половин милион от Пеевски, благодарят му официално и не им дреме на феса.

И точно тази им особеност говори, че слуховете по високите етажи на българския футбол са верни. А именно, че съдбата на Михайлов вече е предрешена и е въпрос на време, на много малко време, той да бъде катурнат.

Така 40-годишният приятел става ненужен. Това че е употребен – за негова сметка си е.

Идва новата власт, с която Левски ще гледа отново да се сноши. Такава им е природата на „сините“.

Лошото за тях е, че и след готвената революция, им е отредена роля на паж на Хегемона. Някоя купичка на три сезона, задължителен шпалир – това ще е нерадостната съдба на фалшивия син революционер.

Е – и еврозабави с Хамрун и Вадуц.

Официална позиция на Левски срещу БФС

Българският футбол е в критично състояние. Необходими са радикални мерки за оздравяване и развитие.

Настоящото ръководство на Българския футболен съюз е пропито от зависимости и се толерират корупционни практики от най-ниско до най-високо ниво. То доказа по несъмнен начин, че не работи за развитието на футбола, а за определени футболни клубове и в собствен интерес.

Категорично се обявяваме за дълбоки структурни и кадрови реформи във футболната федерация и призоваваме настоящето ръководство на БФС до 20 декември 2022 година да обяви дата за извънреден изборен конгрес в началото на 2023 година, като същевременно прекрати омагьосания кръг от дела и обжалвания.

Призоваваме всички кандидати да оповестят предварително своя екип и Изпълнителен комитет, както и да оповестят предварително изискванията си за прозрачен и честен избор, за да признаят безусловно резултатите.

ПФК Левски ще подкрепи такъв кандидат, който представи краткосрочна, средносрочна и дългосрочна програма и визия за оздравяване и развитие на футбола в България на всички нива и във всички аспекти – детско-юношески футбол, съдийство, комисии, национални отбори, комуникация с държава и общини и т.н, за изпълнението, на която е осигурен постоянен публичен контрол.

Коментари