Мъри – по-печен от Корнелия, Бойко и Герджиков: Аз профуках дузпата

2793
Станимир Стоилов

Мъри Стоилов – държавен мъж от сой! Няма друго обяснение за ерудирания специалист – футболните нехранимайковци в синьо за пореден път издъниха Левски, но треньорът реши да поеме отговорност дори за малките детайли…

Нещо непосилно за елитарните политически дами и господа на България!

В отчаян опит да влезе в първата шестица софийският гранд задължително трябваше да бие слабака Ботев (Враца). Не успя – 0:0 на „Герена“. С куп плашещи пропуски – на празна врата от метър на практикуващия футбол за общ тонус Билал Бари, на Борислав Цонев от дузпа.

Точно така – същият симпатяга, който само преди няколко месеца изтърва отново наказателен удар срещу същия съперник при 0:2 във Враца.

И вместо да излезе и да ги насоли след мача, благородният и мъдър Мъри рече: „Аз изпуснах дузпата!“

Дето се вика – по-достоен от Корнелия Нинова, Бойко Борисов и Анастас Герджиков накуп. Те така и не могат да открият една грешна своя стъпка. А Мъри – какъв мъж!

На всичкото отгоре, ако някой от Корнелия, Бойко или Герджиков беше треньор на Левски и разсъждаваше поне мъничко като Мъри – то несъмнено щеше да рече: „Аз хванах дузпата на Бабунски!“

Защото имаше и такъв епизод в самото начало на срещата – наказателен удар за врачани. Но Мъри е благороден – той пропуска дузпите за Левски, но срещу Левски ги спасява Ники Михайлов! Мъри – какъв мъж!

Големият въпрос обаче е кой има нужда от това благородство?

Да, левскарското ДНК отдавна е претопено. Не е като преди – на „Герена“ се отива на мач и не е ясно ще има ли победа, равен или поредна загуба.

Но все пак – Ботев (Враца)???

Тук просто трябваха три задължителни точки! А не захаросаните лакърдии на Мъри!

И все пак – какъв мъж само! А първата шестица пак изглежда като мираж.

Борислав Хаджиев

Коментари