В Левски започват вече да се подготвят психически за Трета лига

3552
Стоилов напуска Левски

Левски ще има втори отбор от следващия сезон. „Сините“ ще последват примера на елитните Лудогорец, Ботев (Пловдив) и ФК ЦСКА 1948, които вече имат дублиращи тимове, състезаващи се във Втора лига, съобщава „Мач Телеграф“.

„Орлите“ вече няколко сезона тестват младоците си във втория ешелон, а „канарчетата“ и „червените“ направиха втори отбори от този сезон.

Желанието на Левски е било дублиращият им състав да стартира именно във Втора лига, но през следващата кампания няма да има квота за място сред професионалистите. Именно заради това Левски II ще стартира в Трета лига.

Целта на „сините“ е отборът да спечели бързо промоция за Втора лига. Той ще има право на такава, ако завърши на първо място в Югозападната Трета лига. Все още обаче не е ясно дали футболистите, които имат договор с първия отбор, ще могат да играят и при аматьорите. Това ще се уточни допълнително с БФС.

Припомняме, че подобни дублиращи отбори се използват навсякъде по света именно, за да може футболисти от основния състав да играят, за да поддържат форма ими да я възвърнат след контузия.

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов вече е провел разговор по темата с техническия директор на БФС Георги Иванов – Гонзо. Именно Мъри настоява за създаването на Левски II. Според него подобен тим е задължителен за всеки клуб, който иска да се развива.

Коментари