Бившият собственик на Левски Георги Попов: Сираков иска акциите, но трябва Борисов да му ги прехвърли

415
попов левски

Досегашният притежател на мажоритарния пакет акции на Левски Георги Попов се включи на живо в предаването „Тази сутрин“ по БТВ. Бизнесменът говори по темата със собствеността на „сините“. Той, както и Васил Божков, е обвиняем и не е в страната от няколко месеца.

„Аз съм вече бивш собственик на Левски.

Преди няколко дни имах разговор с Наско Сираков който ми каза, че е готов да вземе акциите на клуба и заедно с Павел Колев да се заеме да го ръководи – обясни Попов, подписът на когото седи под джирото, с което дяловете бяха прехвърлени на премиера Бойко Борисов в сряда. – Нашето решение бе да дадем акциите на човека, който решава проблемите.

Ако премиерът пожелае, съвсем лесно може да прехвърли акциите на всеки друг. Не можем да го направим ние.

Ако той реши да ги джироса пак на нас, но това трябва да стане с негова воля, ние сме готови да ги дадем на ветераните и легендите на клуба.

От Борисов нищо не се иска. Той може или да откаже акциите, но трябва да стане в писмена форма, или да ги прехвърли на някой друг. Нашето искрено желание е да бъдат прехвърлени на тези, които милеят за клуба. Но нека той да реши. Това е негово право.

Обвиняват ни, че сме политизирали нещата около Левски, но това направиха други хора. Дни по-рано Борисов обяви, че държавата е готова да помогне на клуба. По-голяма политизация от това…

Ние поехме клуба на дъното, с 32 милиона лева задължения, а към НАП бяха най-големите. Оздравяването на клуба е процес, който… Не ми се говори.

Нека други хора да отговорят защо сега пак е на дъното.

Не желая да ми бъде вменявана вина за случилото се. Ние направихме каквото можем в продължение на година. Няма как да продължим да издържаме клуба, след като сметките ни са запорирани.

Благодаря на феновете за всичките им усилия и за това, което правят в този тежък момент за клуба“.

Коментари