Завещано от Спас Русев – Финягата: Левски осъмна с шестцифрен дълг

1574
Спас Русев дълговете на Левски

Нова сума като дълг се появи пред ръководството на Левски. Новите собственици на клуба не са подозирали, че ще се наложи да се погасява задължения и към… „Виваком“. Нещата явно са били сложни при прехвърляне на акциите от бившия собственик на клуба Спас Русев към новия мажоритарен акционер, който по документи е Георги Попов, вицепрезидент на „НОВЕ Холдинг“ към момента на провеждане на последното Общо събрание, пише „Тема спорт“.

Преди няколко дни „Виваком“ за пореден път през последното десетилетие смени собствеността си. Сега компанията вече е притежание на медийната компания United Group. На този етап официално не се споменава сумата по сделката, но по информация на авторитетния „Файненшъл таймс“ тя е около 1.2 млрд. евро.

Не е ясно какъв дял се полага на бившия собственик на „сините“ – Спас Русев. Той остава притежател на телекома на Албания, както и дялове от други сродни компании в региона. Сумата, която се оказва, че Левски дължи на компанията, а не на Спас Русев като частно лице, е шестцифрена, но в левове. Преди да си тръгне, той заяви, че ще опрости всичко, което има да получава, но явно това не се е отнасяло за компанията му.

Ситуацията е деликатна, тъй като по договор, който бе сключен за 3 години, стадионът на „сините“ трябва да носи името „Виваком Арена – Георги Аспарухов“. Тогава се разбра, че компанията плаща на момента около б милиона лева, за да стои името й на дома на отбора. Нищо чудно при сега появилата се задлъжнялост да се стигне до пазарлък за намаляване срока на споразумението за името на стадиона.

Коментари