НАПред към поредното споразумение… Стига вече!

443
Левски НАП

Това вече минава границите на наглостта – Левски пак се моли на НАП за споразумение. Колко пъти се споразумяваха и колко пъти закъсняваха с вноските? Колко пъти чувахме от ръководни фактори в клуба, че е така? Наистина, обидно е към всички други отбори и феновете им сериалът „Левски и НАП“ да продължава да гони по епизоди „Дързост и красота“. Обидно е към всеки един човек в България, който няма общо с Левски, но си плаща данъците! Време е да спре!

Левски дължи над 10 милиона лева на НАП, на държавата. Да плащат или да последват съдбата на ЦСКА и Локомотив (София), които бяха натирени при аматьорите. Левски не е повече от ЦСКА. „Армейците“ са клубът с най-големи успехи в Европа, с най-много титли, институция за българския спорт. Но това не им помогна да ги пратят във „В“ група за дългове. Защо тогава да обгрижват „сините“?

Точно хората в Левски са си виновни. Цял зимен трансферен прозорец се наслушахме как искат футболисти на „сините“ за милиони евро от къде ли не. Най-вече Хосе Кордоба. Защо не го продаваш тогава? Вземи от Кордоба 2 милиона евро, плати поне 3 милиона лева на НАП от въпросните над 10. Защо го оставяш на „Герена“? Едва ли Левски няма да изпълни целите си без защитника. А те, с оглед моментната ситуация, явно са място в първата шестица на класирането.

Не може хем да си потънал до гуша в дългове, хем да отказваш оферти за милиони. Ама те не продавали заради евентуална сделка с Драган Шолак. Пак няма логика. Нали, ако сделката стане факт, с парите на милиардера ще бъдат купени нови футболисти. Много по-добри от Кордоба…

За тези решения на ръководството, за скъпия лагер в Дубай и още какво ли не, стига вече споразумения с НАП! Забавени ли са вноски, цялата сума става изискуема и Левски отива при аматьорите. Това е положението! Били светиня, били от национално значение, били феномен, институция, какво ли не… И ЦСКА беше, и ЦСКА е, но за „червените“ аршинът беше различен. После слушаме разни фрази кои били сами срещу всички.

Защо Левски толкова ги е страх от фалит и започване на чисто? За 14 години спечелиха една Купа на България. Отдавна да бяха си оправили положението, защото в Първа Лига само присъстват. Или ги е страх да не минат към препинателните знаци, на техния клуб да организират онази грозна картинка с „погребението“ на ЦСКА?!
Съдбата си знае работата. На този свят всичко се връща. Време е и НАП да върне представителите на Левски с поредната молба за споразумение. Стига вече!

Ангел Домусчиев, Топспорт

Коментари