Въпрос на часове: Левски аут от Европа, ако не намери 2 милиона

569
коронавирус левски

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев сервира поредната доза неприятни новини за „сините“. Тимът трябва да намери над 2 милиона лева днес, с които да погаси задълженията си към футболистите и персонала на клуба, както и към два други отбора, в противен случай ще бъде изваден от европейските клубни турнири за една или две години при следващите си класирания за там.

„Няма нищо обнадеждаващо във финансовата ситуация на клуба. Приходната част се формира изцяло от даренията на хората и продажбите в магазините. Надяваме се в някакъв момент да можем да реализираме приходи от билети, но на този етап изглежда имагинерно. Търсим 2 милиона и 200 хиляди лева, за да покрием задължения към персонала. До петък вечерта са необходими, но не вярвам, че може да се случи до края на седмицата“, заяви Колев след срещата на Управителния съвет с феновете.

„Ако не се случи, ще декларираме пред УЕФА, че имаме задължения – към играчи, персонал и два клуба. Ще чакаме решение от УЕФА, което най-вероятно ще е наказание за Левски да не играе в Европа за следващите една или две години, в които се класира по спортен път. Водим разговори и има интерес за трансфери на наши играчи, но няма да стане до утре. Разговорите са за сделки, които могат да се случат август“, добави още директорът.

Колев добави, че обявяване на несъстоятелност не стои на дневен ред в момента, но и този миг не е далеч заради огромните задължения на клуба.

„Около 24 милиона са задълженията на Левски в момента. Все още не сме на този етап, но ако до няколко седмици няма промяна, ще трябва и това да се случи“, каза той по адрес на евентуална процедура за несъстоятелност.

Коментари