Синята наглост е безгранична – след програмата Левски поиска да контролира и съдиите

1371
Левски позиция

Ръководството на Левски излезе с остра позиция на официалната страница на клуба във Фейсбук, предава Корнер.

От „Герена“ се обръщат към Съдийската комисия към Българския футболен съюз, а причината са отсъжданията на Валентин Железов на стадиона в „Надежда“.

Изявлението на „сините“ идва два дни след поражението им с 2:3 от Локомотив (София), като претенциите са за третия гол за домакините.

В Левски са категорични, че не желаят повече Железов да ръководи техни мачове, като го наричат „извиняващо се нищожество“.

Ето какво още пишат „сините“:

„Уважаеми ръководители на Съдийската комисия към БФС. Представяме на Вашето внимание две идентични ситуации, в които Левски видимо бе ощетен от ръководените от Вас съдии.

Първата от тях е от 1-ия кръг на Първа лига при гостуването на 48 в Бистрица, когато главният рефер Ивайло Стоянов не отсъди очевидна игра с ръка на футболист на противниковия отбор в наказателното му поле.

Втората е от 10-ия кръг на първенството – в събота, 10 септември срещу Локомотив (София). Главният съдия Валентин Железов не санкционира игра с ръка на футболист на домакините въпреки многобройните повторения, които видя на ВАР монитора. Ситуация, след която падна победното попадение за Локомотив.

След случилото се в първия кръг не взехме отношение единствено заради доброто на българското съдийство. Със съдията Валентин Железов обаче това се превръща в тенденция.

Категорично заявяваме, че не желаем това „извиняващо се нищожество“ да ръководи мачове на Левски.

П.П.: С интерес очакваме да научим дали главният съдия и дежурният делегат на мача на стадион „Локомотив“ в София са описали в своите доклади всичко, което чуха ушите им в тунела след края на първото полувреме на срещата“.

Коментари