От Левски пак искат първенството на България да се отложи

1410
Левски преиграване

Левски официално поиска от УЕФА преиграване на реванша срещу малтийския Хамрун заради допусната съдийска грешка в мача в четвъртък.

Тогава „сините“ шокиращо загубиха с 1:2 и отпаднаха от турнира Лига на конференциите.

Тази сутрин клубът публикува официално съобщение, че иска преиграване заради формално нарушение на правилника – при изпълнението на центъра от Хамрун след изравнителния гол на Цунами, играч на гостите е в половината на Левски.

А след секунди топката е ритната напред, за да стане второто попадение на малтийците.

Цялата ситуация е доста странна и малко озадачаваща, но българският клуб наистина е пожелал преиграване.

Ето го и съобщението на „сините“:

„Левскари,

Уведомяваме Ви, че в петък, 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с Хамрун.

Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача.

Предстои случаят да бъoе спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА.“

Положителен отговор от УЕФА е изключен. Ако невероятното обаче се случи, то това ще доведе до друго много сериозно решение – да бъде отложено българското първенство. Точно това поиска треньорът на „сините“ Станимир Стоилов преди резила с Хамрун.

От БФС вече показаха, че са склонни да задоволяват всяка прищявка от „Герена“. Левски пък се отблагодарява на футболната власт на България с бетонирано титулярно място на сина на президента на футболния съюз Борислав Михайлов – Николай.

Именно вратарят от свръхтежка категория бе главният виновник за фиаското с малтийците, а не съдийската бригада и „грубото нарушение, повлияло на резултата от мача.“

Коментари