Левски се превърна в апотеоз на парадокса: Къде отидоха едни 40 милиона лева

1706

Отдавна писахме, че в самолета на Левски пилот няма, но се оказа, че и автопилотът вече е в режим „свободно“, поради което на „Герена“ започнаха да се доближават до челен сблъсък с реалността. А тя е такава, че съвсем скоро от абревиатурата „ПФК“ буквата „П“ може да бъде премахната, пише в свой коментар колегата от „Топспорт“ Иван Тепавичаров. Не, че значението на думата „професионален“ е изпълнена със съдържание в Левски, но поне документално клубът се ползва с такъв статут, който, уви, не се знае докога ще се запази.
Парадоксалното е, че на „Герена“ видимо не са се трогнали от реалната заплаха да докарат клуба до фалит. Още по-парадоксалното е, че може да се случи в период, който по стечение на обстоятелствата е благоразположен за клуба откъм финанси. Повярвайте, пари не липсват! Стига с измислените приказки за нямане. Със сигурност двайсетина чужденци нямаше да стоят на „Герена“, ако не им се плаща редовно. В обратния случай щеше да се разбере мигновено, защото във всяка една съблекалня има по един като Жорди Гомес, който да изрече „no pay, no play“.Паника на Герена: 2019-а година започна с нова порция съдебни дела срещу Левски!Облаците над „Герена“ се сгъстяват, а неприятните новини в дните преди началото на старта на подгото…Jan 3 2019bgsport.net

В Левски парите не са проблем. Най-вече в последните 7-8 години. Така де, на екипировките общо взето празно няма. Винаги има един по-голям надпис на фланелките до буквата „Л“, заедно с още няколко съпровождащи. Тази година също не прави изключение, а доказателството е солидният спонсорски договор с букмейкъра „Еfbet“, подписан в последните дни на 2018 година.
Още по-учудващо и лъжливо е да се говори за липса на финанси при следните думи на изпълнителния директор Красимир Иванов:
„За сравнение – през миналата година бяхме на загуба над един милион лева. И още едно сравнение – ЦСКА, който е клуб на две години, отчете минус 10 милиона лева. Няма да изпадам в повече подробности и да ви цитирам сухите факти. Но разполагате с документи, които доказват казаното от мен. Искам да успокоя привържениците ни, че Левски е в стабилно финансово състояние. Задълженията ни драстично са намалели“, заяви Иванов пред журналистите на 4 юли 2018 година.

Точният въпрос е къде отиват/отидоха тези пари? По-конкретно: тези 40 милиона лева, похарчени в рамките на по-малко от 3 години? Положението стана „във вода газим, жадни ходим“. Защото към 3 януари 2019 година фактите са плашещи: клубът е застрашен да бъде изваден от евротурнирите, трябва да плати глоба на УЕФА в размер на 100 хиляди евро, както и 1 милион евро, за да запази мястото си в същите тези евротурнири.
Все плащания, които трябва да бъдат извършени до края на февруари. Другото питане е свързано с лавината от съдебни дела, заведени от клубове, мениджъри, фирми и т.н., които събрани накуп дават много, ама много сериозна сума?
Все въпроси, на които са нужни отговори и адекватна реакция от страна на ръководните фактори на „Герена“ – Спас Русев и Красимир Иванов. Вместо това виждаме обратното. Първият се отчете с едно програмно интервю, в което със заучено политическо говорене увери синята част от България, че всичко ще е наред.

Окей, но от 1 януари Павел Колев трябваше да е и на работа в Левски по думите на Спас Русев, а той е на работа в… БФС.
Красимир Иванов пък се отчете с няколко медийни изяви, потвърждавайки негативните новини за Левски, имайки предвид, че същите тези новини бяха определяни от същия Красимир Иванов за… „фалшиви“. Това, ако не е апотеоз на парадокса, здраве му кажи…
Въобще в Левски ситуацията заприлича на един друг клуб, от един друг стадион, при един друг собственик, който бе изгонен с камъни и дърве. В буквалния смисъл! Очевидни са поразителните прилики между сегашните ръководители на Левски и Александър Томов. Откъм (без)действие, откъм приказки, откъм всичко… Дано и краят не е същият!Нова власт в Левски! Ясно е кой поема щафетата от Спас Русев, рокадата ще е след седмицаБосът на Септември Румен Чандъров ще стане президент на Левски на 10-и януари, пише 7dnisport.bg. Би…Jan 3 2019bgsport.net

Коментари