Два дни след обещанието на Бойко Борисов: Отнемат Левски от сегашния му собственик

622
Левски собственик

Изпълнителният директор на Левски Павел Колев призна, че е възможно да се стигне до промяна на собствеността на клуба много скоро, съобщава „Меридиан Мач“. Новината идва само два дни, след като премиерът Бойко Борисов обеща публично, че на „сините“ ще им бъде помогнато за пореден път на държавно ниво.

В момента ситуацията на „Герена“ е много сложна и съществуването на клуба е в риск. Към момента мажоритарен собственик е Георги Попов, който разполага с 86,6 % от акциите. 10 % са при „Тръст Синя България“, а останалите при дребни акционери. В момента Попов е обявен за издирване, след като беше обвинен за участие в ОГП, ръководена от Васил Божков.

Самият Колев прилага успешно нетрадиционни практики за набиране на средства и погасяване на задълженията на клуба, но заради спирането на сезона и подкрепата от феновете спадна.

Той коментира и информацията за трикратно намаляване на бюджета за следващия сезон.

„Аз самият не знам какъв ще бъде бюджета през новия сезон. Възможно е да има развитие около смяната на собствеността в началото на другата седмица. Работя по въпроса“, каза Колев.

Той се надява с края на извънредното положение на 13 май да има повече яснота около бъдещето на клуба.

Виж още:Бойко Борисов: Левски ще го бъде, заслужава помощ! Само да се подредят нещата„Левски ще го бъде. Нека само се подредят нещата. Опитваме се да помагаме. Виждате, че помощта не е …Apr 27 2020bgsport.net

Коментари