Генералният спонсор на Левски се отказа от клуба

2795
левски спонсор

Най-очакваното нещо през последните седмици за Левски е факт! Генералният спонсор на футболния клуб – „Национална лотария”, обявил, че повече няма да финансира клуба, информира Спортал. Това стана ясно, след като изпълнителният директор на компанията Димитър Ганев, както и други близки до Васил Божков, съобщили лично новината на изпълнителния директор на 26-кратните шампиони Павел Колев. Ганев сторил това ден след като напусна внезапно лагера на „сините“ в Алания.

Сметките на лотарийната компания са запорирани от края на миналата седмица и няма как да излизат каквито и да е суми в посока Левски. Всичко това се случва по-малко от две седмици преди старта на пролетния дял от първенството на България. Така Левски попадна в изключително неприятна ситуация, която притеснява много сериозно феновете на клуба. Именно такива бяха и техните страхове, след като Васил Божков се срещна с тях.

Положителната новина за „сините“ е, че заплатите са платени, като тези за януари трябва да влязат в сметките на играчите чак след дербито с „червените“. Лагерът е подсигурен и на този етап супер спешни плащания, за които да няма средства в касата на клуба, няма. Бившият директор в БФС Павел Колев вече е най-важният човек в клуба, като от два дни е започнал да търси ново финансиране, за да може „сините“ да продължат да функционират нормално.

Собственикът на бившия генерален спонсор efbet – Цветомир Найденов, вече публично изрази желание да се върне и да помага на Левски, ако „Национална лотария“ спре финансирането, което вече е факт. Това доказва, че веднага в клуба могат да влязат нови средства. Ясно е, че тази компания няма как да налива същите суми, както досегашния спонсор, но със сигурност ще е от сериозна помощ в този момент. През тази седмица предстоят други много важни срещи на Колев относно бъдещето на клуба, след които се очаква да има много по-голяма яснота.

Коментари