Левски с голям бюджет за зимна селекция, няма да бъдат привличани свободни агенти и играчи под наем

686
Ивайло Петков сигнал

Спортно-техническият щаб на Левски ще има добри средства за зимна селекция. Ръководството на клуба ще бъде щедро към спортния директор Ивайло Петков и треньора Петър Хубчев. Двамата вече работят по набелязването и отсяването на играчи, които през месец януари да преминат на „Герена“. За привличането на футболисти ще отиде и голяма част от сумата, за която Левски продаде Давиде Мариани. Той бе трансфериран в дубайския Шабаб ал Ахли, а в касата на клуба от сделката ще постъпят 1,417 милиона евро.

През лятото Левски се подсили с 8 футболисти – Милан Миятович, Янис Каргас, Франко Мазурек, Асен Чандъров, Здравко Димитров, Насиру Мохамед, Дени Алар и Найджъл Роберта. Трима от чужденците бяха плащани. Алар е преотстъпен от Рапид Виена до края на сезона, като в договора му има опция да бъде откупен. Наемът му, както и бъдещо откупуване ще струват 300 хиляди евро. Толкова от „Герена“ извадиха и за правата на Насиру Мохамед, който дойде от шведския елитен Хекен. Над 200 хиляди евро пък отидоха за холандския нападател Найджъл Роберта, който бе откупен от Камбуур.

През зимата сините ще могат да похарчат по-големи суми, за да стегнат редиците и да преследват край на сушата без трофей – такъв не е печелен от 2009 година, когато бяха взети титлата и Суперкупата. Левски не се е отказал и от звездите на Ботев Тодор Неделев и Кристиан Димитров. За да ги доведат на „Герена“, столичани ще трябва да бръкнат доста сериозно в джоба си. През януари 2020-а сините няма да правят мащабна селекция. Тя ще бъде от малко играчи, но те ще бъдат добре проучени и скъпи. Не се очакват свободни агенти и хора под наем.

Коментари