За кой ли път… Левски с нов генерален спонсор, представят и новите екипи (СНИМКА)

508
Левски с нов генерален спонсор

Ръководството на Левски обяви официално, че Национална лотария става генерален спонсор на клуба. Ето какво съобщение пуснаха „сините“ в своя сайт:

„Национална лотария ще бъде официален спонсор на ПФК Левски. Играчите ще излязат с логото на 7777.bg на екипите си още този четвъртък, 11 юли, в първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу словашкия Ружомберок.

Спонсорството е част от дългосрочната политика на Национална лотария активно да подкрепя развитието на българския спорт. В рамките на съвместното партньорство ще бъдат осъществени редица интересни проекти, свързани с развитието на детско-юношеската школа на клуба и мотивацията на младите да спортуват.

Още за Левски

„С Национална лотария тръгваме на дълъг път, по който ще се опитаме да върнем Левски към корените, към идеите и принципите, вдъхновили неговите основатели в далечната 1914 г. Това партньорство е много повече от спонсорски договор – това е социален проект, чиято цел ще бъде да възкреси любовта на младите към спорта, и в частност към футбола, както и да увеличи възможностите на всеки левскар, независимо къде по света се намира, да се докосне до „синята“ магия и да подкрепя любимия отбор“, каза изпълнителният директор на Левски Павел Колев.

Днес Левски ще представи и новия екип на тима за сезон 2019/2020 година. вторник, 9 юли, на специална пресконференция на стадион „Георги Аспарухов“. Шефовете на „сините“ и хората в клуба дълго време работиха, за да изненадат приятно своите фенове. Именно заради това беше сниман последните дни и специален видеоклип на новата трибуна, с който да се популяризира още повече новата екипировка на столичани, която би трябвало да се продава скоро в официалния магазин на Сектор „А“ на „Герена“. Ясно е, че екипировката е на фирмата Найк.

Най-хубавата новина за всички, обичащи Левски, е съвсем друга. Легендарното „Л“ се завръща на гърдите на екипите на 26-кратните шампиони. През последните пет сезона „сините“ играха с емблема на гърдите, като за последно символът на клуба – „Л“ беше част от екипите през сезон 2013/2014 година. През лятото на 2014 година „сините“ сложиха юбилейната емблема за 100-годишнината, след което тя беше леко променена, като се махна 100-цата, а на нейно място беше сложена годината на създаване на клуба – 1914.

Освен това нещо революционно ще има в историята на „сините“, тъй като вече имената на играчите на гърба на фланелките ще бъдат изписани на кирилица в Първа лига и Купата на България, докато за Лига Европа ще бъдат на латиница, както е по правило. За първи път обаче „сините“ ще изписват имената на своите звезди на роден език, след като досега винаги е било на латиница. Това лято са били изработени специален шрифт и специални номера за екипите, които ще бъдат показани днес.

Шефовете на „сините“ ще представят общо три екипа, като естествено първият екип ще бъде в титулярното кралско синьо, вторият в жълто, а третият в изненадващо и нетипичното за тима – черно. На самите екипи ще има още няколко изненади, които ръководството на Левски се надява, че ще се харесат значително на феновете и те да бъдат мотивирани да се сдобият с новата екипировка. Очаква се цената на фланелките да бъде около 89 лева, но това ще бъде обявено официално от босовете.

Коментари