Поляци и холандци биха фенове на Левски в Братислава, има 80 арестувани (ВИДЕО)

1453
левски фенове бой братислава

Фенове на Левски влязоха в близо десетминутен бой в центъра на Братислава, след като бяха атакувани от ултраси на полския Краковия и холандския Аякс. Българите са били около 50, противниците им – 120.

Феновете на Левски са знаели, че ще бъдат атакувани от агитката на Краковия (Краков) в Братислава. Мелето е било предварително уговорено, но „сините“ били изненадани с включването и на ултраси на Аякс. Фенове на гранда от Амстердам се съюзили с поляците и също пристигнали в столицата на Словакия, за да гледат мача на Краковия с Дунайска Стреда, който се играе днес на около 50 км от Братислава.

Доста левскари пък отседнаха в столицата на Братислава преди гостуването на Ружомберок – на около 260 километра от мястото, където се състоя грандиозното меле. Както вече стана ясно, българите са били 50-ина, заели места в кафенета в центъра на Стария град. На мястото пристигнали oколо 120 привърженици на Краковия и Аякс, които ги атакували.

„Летяха столове, бутилки, дори и бомбички хвърлиха по нас. Беше страшно, като на бойно поле!“, разказа един от българите.

Той се опасява, че заради случилото се доста от феновете на Левски може да не успеят да стигнат до стадиона в Ружомберок, където ще се играе срещата от Лига Европа.

Министерството на външните работи на България с кратко съобщение от часовете след полунощ внесе още малко яснота:

„Малко след 21 часа местно време на една от централните улици в центъра на словашката столица Братислава, където има много заведения, се е стигнало до сблъсъци между футболни запалянковци от България, Полша и Нидерландия. Нанесени са материални щети на заведенията и има ранени. Полицията е арестувала около 80 души. Българското посолство е в контакт с местните служби на реда за уточняване колко от нашите сънародници са задържани и дали има ранени.“

Според непотвърдена информация от арестуваните българите са около 20.

Коментари