ФИФА спря трансферите на Левски заради Мохамед, от „Герена“ си направиха устата феновете да платят

1893
левски фифа

Левски няма да има право да извършва трансфери до второ нареждане, съобщи Кота спорт. Забраната е от ФИФА, като е резултат от неизчистен дълг към бившия футболист на отбора Насиру Мохамед. Вчера Българският футболен съюз (БФС) е уведомен от световната футболна асоциация за тази санкция и тя веднага е препратена към ръководството на софийския клуб.

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков потвърди за наказанието, но уточни, че то няма да застраши получаването на лиценз за сезон 2022/23.

„Вярна е информацията по случая с Насиру, но ситуацията е под контрол и вече имам идея как ще я решим. Първо искам да успокоя нашите фенове, че това задължение към момента не е с лицензионен характер, тъй като е извън 31 декември. Аз лично очаквах подобно развитие на казуса и още днес ще го обжалвам пред КАС. На всичко отгоре, в момента у нас трансферният прозорец е затворен и времево имаме възможности да реагираме. И не на последно, а дори на първо място – феновете на Левски показаха, че стоят зад отбора и всякакви опити да ни унищожат са неуспешни! Левски е вечен“, коментира Ивков.

Насиру Мохамед игра за „сините“ от юли 2019 до април 2021 г., като така и не успя да се наложи и записа 29 мача и 2 гола. Ганаецът обаче има да получава още около 400 000 евро за престоя си в „Левски“ и успя да осъди клуба пред ФИФА заради забавянето. По-късно бе постигнато споразумение за разсрочване на дълга, но явно столичният клуб към момента не го изпълнява.

Коментари