Мъри поиска първенството да спре, за да може Левски да влезе в групите на ЛК

392
Станимир Стоилов

Наставникът на Левски Станимир Стоилов говори пред медиите относно срещата-реванш с Хамрун Спартанс от третия квалификационен кръг в Лигата на конференциите. Ето и по-интересните акценти от изказването на „синия“ старши-треньор:

„Вълнуват ме повече игровите ни действия на терена, ако изглеждаме уверени в защита, ще намерим пътя към вратата на противника. За този мач е доста важно как ще се отбраняваме. Евромачовете са игра на тактическа дисциплина, стабилност и естествено отбелязване на голове. Ние си знаем слабостите. Дали се притеснявам от това дали изпускаме ситуации – повече се вълнувам от играта в защита.

На този етап можем да кажем спокойно, че мачът е възлов, след като сме елиминирали ПАОК и взехме преимущество. Ангажиментът – моят и на футболистите е сериозен. Левски наистина вече има какво да губи.

Преди мача с Хамрун казах, че съм впечатлен от комбинативността, тактическата дисциплина на нашия съперник. Затова казах, че зависи много как ще играем в защита. На този етап не сме изчистили всичко около състава. Имаме дребни проблеми, които се надяваме до утре да отшумят. Левски пред своя публика трябва да играе гордо. Не можем да имаме изисквания за нищо друго освен да се играе в стил „Левски“.

Крехък отбор. Трябва да бъдем изключително внимателни с очакванията си. По-важно е утре Левски да мисли за мача все едно е нямало първи мач. Ако тръгнем да браним резултат, може да се окаже фатално за нас.

Тактическата дисциплина и трябва да играят със сърце и душа, в което не се съмнявам. Въпросът е всичко да минава през главите на играчите. Обичам горещо сърце и хладен ум. Добре е да кажем истината на играчите, не е добре да ги заблуждаваме. Истината е, че предстои тежка евробитка. За съжаление в последните години ние се превърнахме в аутсайдери и трябва да градим авторитета на Левски и България.

Не съм решил кой ще бие дузпа. Който и да бие, ако отбележи е добре, ако не аз нося отговорността. Дай Боже да отстраним Хамрун, дали ще искаме отлагане за мача с Лудогорец сме го заявили официално. Ако трябва ще отложим цялото първенство, само да стигнем до групите“.

Коментари