Взрив в орбитата! Мъри: Не съм щастлив в Левски! Ивков: На „Герена“ е шизофрения

1220
Левски

Ситуацията в ръководството на Левски е на път да излезе от контрол. Отношенията между хората в управата и генералния спонсор „Палмс Бет“ не са добри, има големи различия, а недоволството вече трудно се прикрива.

За тези неща са говорили треньорът Станимир Стоилов и изпълнителният директор на клуба Ивайло Ивков по време на среща със сдружението „Левски на левскарите“, която се състоя в неделя, два дни преди общото събрание на клуба. Записи от този разговор обаче излязоха днес в социалните мрежи.

„Изключително неприятни взаимоотношения със спонсора на клуба, безсмислени спорове в последните месеци. От 4-5 месеца не ходя щастлив на „Герена“. Аз нося цялата отговорност чисто спортно-технически. Аз обичам диктатурата в един футболен клуб. Изпълнителният директор си носи отговорността за финансите, а аз за спортно-техническата част. Напоследък има изключително много разминаване и скандали. Тези неща трябва да бъдат изчистен. Ако клубът продължи да съществува в икономичен режим, ще трябва повече време, за да можем да изглеждаме като фаворит в първенството. Лично моето желание да продължим да се развиваме като игрови стил, но като виждам другите проблеми смятам, че първо трябва да решим по-важните от тях и евентуално тогава да мислим за по-добро финансиране, а сега да продължим с икономичния режим за трансфери и заплати“, заявява Стоилов пред привържениците, цитиран от БТА.

Треньорът дори открито намеква, че бъдещето му в клуба не е сигурно: „Под никаква форма няма нужда да бъда в Левски и да живуркам. Оставам заради привържениците, за да гарантираме честността в управлението на клуба и да се опитаме да намерим решение на най-големия проблем – финансовите задължения към българските институции. В момента, в който го направим, моят ангажимент приключва. Оттам ще мисля какво ще правя“.

Изпълнителният директор Ивайло Ивков говори и за различия със собственика и президент на Левски Наско Сираков, като също говори, че обмисля да напусне. „Имам принципни различия, не гледаме в една посока със собственика, с генералния спонсор и с колегите от Управителния съвет и от Надзорния съвет. Схемата е сбъркана изначално. Нарекох я шизофренна. Считам, че има конфликт на интереси в това да си спонсор, партньор и да искаш да управляваш. Скоро аз няма да виждам смисъл от моето присъствие на „Герена“, ако това продължи така… Масово хората считат, че в Левски вече всичко е розово, всичко е ОК. Бяха направени такива внушения, но това не е така“, коментира Ивков.

От страна на „Левски на левскарите“ говори председателят на сдружението Димитър Костадинов. Той разкрива, че собственикът на „Палмс Бет“ – Мило Борисов не е имал план за излизане от тежката финансова ситуация. А тя включва общи задължения от над 30 млн. лв, над 11 млн. от които са към НАП. Общите задължения към фирми на бившия собственик Васил Божков пък са около 16 млн. лв. и още не са опростени, както бизнесменът бе обещал.

След общото събрание на клуба вчера Наско Сираков отрече да има различия със Стоилов и Ивков, като обяви, че някой нарочно се опитвал да ги скара.

Сираков за пореден път реши да обещае на феновете, че бъдещето на Левски ще бъде прекрасно, ако бъдат финализирани преговорите с „Юнайтед груп“, който иска да придобие основния пакет акции.

Коментари