Легенда на Левски разсипа селекцията: Новите не стават, само един си върши работата

726
Легенда на Левски разсипа селекцията

Никой не се страхува да гостува на Левски. Такова е мнението на бившия футболист и треньор на отбора – Михаил Вълчев. Той е доволен от работата на Петър Хубчев, но не и от бавната адаптация на новите попълнения.
„В Левски отново се привлякоха много нови футболисти, но като че ли засега никой от тях не си върши работата добре, за която е взет на „Герена“. Уж играчите са с добри визитки, но за кой ли път не се адаптират бързо. Новите не са на нужното ниво, или поне не го показват – централният нападател Алар, защитникът Каргас, халфът Мазурек. Единствено за Милан Миятович може да се каже, че си върши работата. За мен не е по-добър от Ники Михайлов. Можем да отбележим, че не прави фрапиращи грешки, но и не видяхме някакви спасявани, за които да посочим, че с тях е извадил отбора. Напротив – опасните удари си влизат в мрежата. Като цяло за мен селекцията не е добра. Хубчев се помъчи да вземе още един защитник, но не успя“, каза той пред „Тема Спорт“.

„Много добре знаем какво представлява Петър Хубчев – строг, принципен, държащ на дисциплината треньор. В отделни моменти се получават исканията му за играта на отбора – бързо затваряне на пространствата, когато „сините“ се отбраняват, и бързо разгръщане на атаките. Особено с ЦСКА през първото полувреме ми хареса, че нямаше много подавания по ширина и назад, а веднага щом се отнемеше топката, се търсеше човек в дълбочина и се развиваше контраатака. Така и падаха головете. Това, което Хубчев иска, започва да се избистря като стил. Трябва да се обърне повече внимание на резултатите и атрактивността на играта. Все пак феновете искат и друго, а не само много тичане“, допълни специалистът.

„В доста мачове игрите на Левски не бяха убедителни. „Сините“ не се представяха така, както на всички им се иска. Не бяха на нужното ниво, но пък бяха първи. Възможностите на футболистите на Левски не са на по-голямо ниво, отколкото на тези в другите тимове от първенството, и това изравнява нещата. Във всеки мач сините трябва да се влагат максимално, за да изкопчат нещо от тимове като Берое, Черно море, Ботев (Пловдив). Като че ли никой вече не се страхува да гостува на „Герена“ – това трябва да промени Хубчев. Но предполагам, че шампионската титла си остава цел, както не би трябвало да се зачеркне и представянето за Купата на България. Но за гоненето на тези цели трябват повече футболисти, защото в момента треньорът няма много алтернатива на дадени постове. Има трима централни нападатели, но Костов е контузен, Алар засега не играе, както се иска, Роберта вкара попадения, но не изпъква чак толкова с играта си“, сигурен е Вълчев.

Коментари