Леден душ за феновете на Левски – вижте как ги изненада Спас Русев

796

Гръмко афишираната като най-модерна трибуна в България – Сектор А на стадион „Георги Аспарухов”, ще остане непокрита и в бъдеще. Това стана ясно след срещата на фенове на „Левски” със собственика Спас Русев. При поемането на клуба бизнесменът обяви поставянето на козирка на централната трибуна като основен приоритет до края на годината. На срещата с представители на Тръст „Синя България” и групировки от Сектор Б обаче Русев се е отрекъл от думите си, заявявайки, че монтирането на козирка ще струва повече от събарянето на новия сектор и изграждането му наново, този път с козирка.

Секторът трябваше да е напълно завършен и с поставена козирка още на 24 май 2014 г. Сроковете за пускането й в експлоатация се отложиха няколко пъти от тогавашния шеф на сините Иво Тонев. През април тази година недовършената трибуна все пак бе отворена за феновете, но скъпите билети и липсата на рекламирани предварително удобства, не предизвикаха сериозен наплив към новия сектор. Нещо повече, в голяма част от мачовете на Левски през този сезон той пустееше, като в най-добрия случай няколко стотин души заемаха места в него.

Според първоначалната договорка със строителните фирми-изпълнители трибуната трябваше да се изплаща с приходите от продадени билети. Ниската посещаемост обаче изправи клуба пред сериозен проблем. От Тръст „Синя България” все пак разясниха след проведената със Спас Русев среща, че ръководството е изготвило договори за разсрочено плащане в следващите 10 години и по този начин строителите не могат да обявят „Левски” в несъстоятелност. Откъде ще идват средствата за изпащането на сектора обаче все още не е ясно.

Така проблемите със Сектор А остават, а в същото време не е никак добро състоянието и на другите трибуни на стадион „Георги Аспарухов”. От години те се свличат, бетонът е напукан, а наклонът на редовете в някои части на Сектор В не позволява там да се настаняват фенове.

Коментари