Злокобно: Лешоядите започват да кръжат около синия труп в Подуяне

1444
Лешоядите

Поне 21 дела се водят срещу Левски, разкри адвокат Иво Ивков, който защитава интересите на сините. В тази бройка не влизат многомилионните искове на бивш генерален спонсор и фирмата, построила сектор “А” на “Герена”.

“Делата на 21 плюс-минус едно, но непрекъснато излизат нови. Лешоядите започват да кръжат все по-ниско. Левски може да е ранен, но в момента всичко в клуба функционира”, заяви юристът, който е син на легендата Кирил Ивков, пред БНТ. Той допълни, че 21-те иска са на стойност около 400 000 лева и са за периоди, в които е управлявало предишното ръководство.

“Жалкото е, че сред тези лешояди е и БФС. В нарушение на собствената си процедура и неспазвайки собствения си дисциплинарен правилник, оттам ни заплашиха с отнемане на точки. В БФС трябва да влязат в 21 век, за съжаление 20-и го пропуснаха”, казва още Ивков, който преди дни спечели дело срещу бившия треньор на Левски Делио Роси и спести 345 000 евро на клуба.

“Всеки сега трябва да върши каквото зависи от него. Не мисля, че положението е толкова пагубно. Ще цитирам голямата американска писателка Тони Морисън – тя е Нобелов лауреат и има есе “Няма място за страх, няма място за притеснение”. Това казвам на привържениците, нека малко да се усмихнем. Каквото има да се случи, ще стане. В някои от случаите има суми, които се дължат, но ние не смятаме, че са толкова. В други случаи изобщо не смятаме, че дължим. В трети – да, дължим, но ще платим, когато клубът има възможност. Чакат ни тежки месеци, но това може да се окаже, че е за добро”, казва още Ивков в “Арена спорт”.

Той изтъкна важността на ролята на изпълнителния директор Павел Колев в сегашните събития, както и на футболистите.

“Ролята на изпълнителния директор е да направи Левски атрактивен и да привлече инвеститори. Моята е да спечеля поверените дела, тази на треньора – да има добър тим, а тази на футболистите да играят. Ако на 15 февруари победят пред пълен стадион сини фенове, а след това отстранят и Лудогорец за Купата, мислите ли, че Левски няма да е атрактивен за инвеститори и да продължи да съществува.

Не бива да рисуваме апокалиптични картини.

Акциите да отидат при феновете? Премиерът е премиер от 10 години, не съм съгласен с него, но няма да го коментирам, предполагам, че той знае какво говори. Всички тези срещи са излишни. Ние трябва да се хванем за ръце и да си помогнем сами. Ако някой дойде и помогне по неунизителен начин – добре дошъл. Всичко си зависи от екипа и как ще бъдат привличани средства. На първо време двигателят може да работи и без големи запаси от гориво”, завършва Ивков.

Коментари