Минути преди мача в Косово: Циркът около Хубчев и Дерменджиев е пълен (обзор)

1472

Селекционерът на България Петър Хубчев беше лаконичен относно темата, че ще напусне поста, за да застане начело на Левски.
По-рано тази информация се появи като гръм от ясно небе точно преди гостуването на „лъвовете“ на Косово тази вечер в евроквалификация.
Тя гласеше, че Хубчев ще си тръгне още утре, а на негово място ще застане Красимир Балъков, който води Етър. Настоящият треньор на „сините“ Георги Дерменджиев пък щял да получи нов пост в Левски.

Треньорът на Етър Велико Търново Красимир Балъков коментира информациите, че ще смени Петър Хубчев като селекционер на националния отбор на България.
По-рано беше обявено, че е възможно бившият защитник да поеме Левски и легендата на Щутгарт ще изземе функциите му начело на „лъвовете“, които тази вечер гостуват на Косово в европейска квалификация.
Балъков използва социалните мрежи, за да коментира темата и постът му е озаглавен: „БЪЛГАРСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ“.Мълния от „Герена“: Георги Дерменджиев проговори за смяната в ЛевскиГеорги Дерменджиев загатна, че и той самият не е наясно дали ще остане начело на Левски, съдейки от …Mar 25 2019bgsport.net

Ето какво пише той без редакторска намеса:
БЪЛГАРСКИЯТ МАНТАЛИТЕТ ЗАБИ НОЖ В ГЪРБА НА БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ
Във връзка с публикации в средствата за масова информация, от днес – 25 март, засягащи името ми, съм длъжен да отговоря:
Първо: Никой от БФС не е водил разговори с мен за каквито и да е промени или назначения.
Второ: Днес националният отбор има много важен мач в Косово и такива фалшиви новини, могат да доведат до сериозно напрежение и нагнетяване на обстановката. А точно сега на футболистите е необходимо спокойствие и концентрация.

Трето: В момента се подготвям за последната фаза на шампионата и предстоящия двубой за Купата на България с моя клубен отбор Етър и по никакъв начин не желая моите футболисти да отвличат вниманието си от поставените цели в първенството и турнира за Купата, които преследваме.
Четвърто, но не по важност: Аз не служа и не защитавам ничии интереси. Имам договор, следвам стриктно своята програма и подобни спекулации не могат да ме отклонят от задачите и работата ми в Етър.
И за финал: Желая успех на националите и Петър Хубчев тази вечер!“.

Вицепрезидентът на футболната ни централа Йордан Лечков също взе отношение по появилите се информации.
„Това е абсолютен саботаж! Макар че сме в мирно време, това за мен е саботаж. Да излезе такава информация в деня на мача, просто не мога да си го обясня. Това е типична българска простотия“, заяви Лечков пред „Нова телевизия“.
Както е известно, Лечков е и отговорник за мъжкия национален отбор. „Нали ако имаше нещо такова, аз като пряк отговорник за тези процеси, щях да зная“, добави Лече.
„Няма такова нещо. Нали знаете, че тези неща, трябва аз да ги знам. Надявам се, след мача днес да бъдем всички в добро настроение“, сподели по темата шефът на БФС Борислав Михайлов.Дерменджиев аут от Левски, Хубчев поема „сините“, Балъков – националитеПетър Хубчев ще бъде новият треньор на Левски. Новината съобщи сайтът ТОПСПОРТ. Националният селекци…Mar 25 2019bgsport.net

Коментари