Легенда на Левски: С тези футболисти Мъри няма какво да направи, трябва му поне половин нов отбор

336
Михаил Вълчев

Бившият треньор и футболист на Левски Михаил Вълчев коментира състоянието на отбора след видяното от равенството 2:2 с Локомотив (Пловдив) при дебюта на Станимир Стоилов начело на 26-кратните шампиони.

„Трудно може да се каже, че има някаква промяна с оглед на последния резултат. Мисля, че с тези футболисти, които в момента са в Левски, трудно ще има ефект от идването на Станимир Стоилов. Виждам, че в атака Георги Миланов все още не е във форма. Билал Бари не става за Левски. Единствено отляво Здравко Димитров показва по-добри игри. В средата на терена Борислав и Радослав Цоневи имат качества, но бяха контузени. В халфовата линия са малко тромави и трудно се дава скорост на атаките.

През първото полувреме срещу Локомотив сините много трудно разиграваха топката и търсеха дълги подавания, които стават лесна плячка за противника. Защитата не е на нужното ниво, а това трябва да кажем и за вратарския пост. Николай Михайлов е добър вратар, но е необходимо да го показва и в мачовете, когато трябва да се спасява отбора. Трябват много тренировки.

При всички положения Станимир Стоилов ще започне да изгражда стил. Може би целите няма да са много високи. Ще видим през зимата, когато ще започне селекция, но при всички положения трябват 5-6 нови футболисти за атаката и средата на терена, но всичко зависи от финансите“, казва Вълчев пред „Тема Спорт“.

Коментари