Мълния от „Герена“: Васил Божков ще се легитимира като собственик на Левски

4155
заповед за арест

Васил Божков няма да има наместник в Левски, както се твърди в някои медии. Бизнесменът ще официализира пристигането си на „Герена“, което ще се случи на Общото събрание на акционерите, съобщава „Топспорт“.
Промяната на собствеността ще стане факт след 6 март, за когато е насрочено и въпросното събрание. Божков ще придобие мажоритарния пакет акции на клуба, който все още принадлежи на Спас Русев.
Според неофициална информация новият бос на „Герена“ ще придобие и дела на Даниел Боримиров, който в момента е вторият по големина акционер.
Припомняме, че в медийното пространство се завъртяха няколко имена, за които се твърдеше, че ще бъдат наместниците на Божков. Спас Русев пък продължава да твърди, че Левски няма нов собственик.Спас Русев хвърли истинска бомба: Левски няма нов собственикСпас Русев продължава да бъде собственик на Левски. Това заяви самият той пред „Капитал“. Той призна…Jan 25 2019bgsport.net

Още преди седмица новият УС на Левски до голяма степен официализира влизането на Васил Божков в управлението на клуба. Припомняме, че от вчера досегашният УС бе разпуснат, а в новия влязоха Ели Шопова и Найден Димитров.
Справка на „Спортал“ показва, че тя е служител именно при Васил Божков. Найден Димитров пък влиза в управлението, като ще представлява Националната лотария, по-конкретно братята Димитър и Милен Ганеви.
Очакванията са, че именно тримата бизнесмени ще осигурят спешно 2 млн. лева, с които Левски да плати част от дълговете си и да си осигури безпроблемен лиценз за Европа през следващия сезон.
Известно е, че на 6 март предстои Общо събрание в Левски, след което ще бъдат обявени всички промени по високите етажи на клуба.Нова селекция в Левски, скъсаха списъка на СлавишаЛевски стартира работа по изцяло нова селекция. Изпълнителният директор Павел Колев и новият треньор…Jan 25 2019bgsport.net

Коментари