Пробита държава! НАП отново на колене пред Левски

387
НАП Левски

Собственикът на Левски Наско Сираков излезе с официално съобщение. В него ръководителят обяви, че „сините“ са постигнали договорка с НАП за изплащането на дълга. Това ще стане като 30 % от всички постъпления в клуба ще отиват директно към приходната агенция.

Ето обръщението на Наско Сираков:

Уважаеми левскари,

искам да ви запозная с положителните новини и информация за стъпките, които предприехме през последните няколко дни, касаещи развитието на любимия ни клуб.

На 21 февруари 2023 г. се проведе заседание на Надзорния съвет на клуба, на което бе взето решение да се свика Общо събрание на акционерите на 6 април, за да се гласува увеличаването на капитала на „ПФК Левски“ с емитиране на нови акции на стойност от 15 млн. лв.

Този план бе обявен още през ноември миналата година като „план Б“, в случай че пропадне сделката, на която се надявахме до преди 2 седмици. Този план цели набиране на допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, като така всички Вие, привържениците на нашия любим клуб, може да станете част от него. Подробности ще обявим в най-скоро време.

Искам да Ви съобщя, че на среща с представители на НАП бе постигнато споразумение за изплащане на дълга на клуба към приходната агенция. Това ще стане като 30 % от всички постъпления в „Левски“ ще отиват директно към НАП. До края на годината от приходната агенция ще направят ревизия на дълга на клуба към тях и тогава вече ще имаме подробен погасителен план.

Дотогава ние ще имаме възможност да набавим допълнителни средства. В момента работим по план как да се случи това, като първата стъпка е свикването на Общото събрание на акционерите на 6 април и увеличаването на капитала на клуба.

Искам да Ви уверя, че лично аз, както и моят екип, независимо от трудните времена, в които живеем, работим непрестанно и вярваме, че ще върнем отново „Левски“ на заслуженото му място в елита на българския футбол.

Ваш Наско Сираков

Виж още:Кризата в Левски: Тежък разлом между Сираков и Ивков, Мъри – със 100 бона личен бонус и загуби за 2,2 млн. лв.Кризата в Левски има и трето сериозно измерение – тя не е единствено финансова и спортно-техническа,…Feb 22 2023bgsport.net

Коментари