Наско на килимчето при Божков в Дубай да се моли за дълговете

1765
наско божков

Наско Сираков планира среща с Васил Божков в Дубай, след която да сведе до синята футболна общественост резултатите от нея. Причината – бившият собственик на Левски има по документи да получава доста пари от настоящия притежател на мажоритарния пакет акции. Сираков трябва да покаже на новото сдружение „Левски на левскарите“ черно на бяло какви са финансовите претенции на оттеглилия се в Дубай бизнесмен към клуба, пише Тема спорт.

В едно от последните си интервюта Васил Божков потвърди, че е най-големият кредитор на Левски. Бившият собственик на клуба нееднократно заяви, че няма да си поиска обратно вложените средства. Тогава от „Герена“ разкриха, че фирми на Божков имат да получават 6 милиона лева, а също така негови компании са изкупили дълга за построяването на сектор „А“, който бе набъбнал до 20 милиона лева.

„Факт е, че съм най-големия кредитор на Левски. Никога няма да поискам даденото обратно. И винаги ще помагам с каквото мога“, каза Божков.

Именно уточняването на тези отношения ще стои на дневен ред пред ръководството на „сините“ през следващите месеци. Голяма част от сумите по договор не са изискуеми веднага, но в следващите две години на практика Божков може да претендира за тях, което означава фалит, тъй като Левски няма откъде да набави средства в такъв размер.

Срещата между Сираков и Божков ще е в Дубай по обясними причини – бизнесменът се притеснява от съдебната система в България и на този етап не желае да се прибира и ръководи остатъците от бизнеса си от там. А сдружението на привържениците, което бе учредено преди няколко дни, трябва да види документална реализация на думите на Божков, че няма да си иска парите от Левски.

Освен това от „Герена“ трябва да изяснят отношенията си и с другия си бивш собственик Спас Русев. Той също трябва да каже ясно дали има финансови претенци към клуба. При раздялата си със „сините“ той оповести, че опрощава дълговете на клуба към него, но това все още не е официализирано с документи.

Коментари