Наско размисли, не даде акциите на феновете

832
наско сираков акции

Въпреки предварителния анонс, мажоритарният собственик на Левски (86.6%) Наско Сираков не обяви днес даряването на свои акции в създаденото на 4 май сдружение „Левски на левскарите“, което има за цел да интегрира максимално феновете в управлението на футболния клуб и да им даде възможност да влияят върху вземането на важни решения, предава Сега.

Сираков присъства днес на поднасянето на цветя на Могилката до 22-ро училище в София, където преди 108 г. е основан „синият“ клуб. Именно там той трябваше да обяви колко акции дарява на сдружението, което в бъдеще ще управлява клубните дела.

Още снощи обаче, в писмено обръщение, Сираков заяви:

„Знам, че искрено се вълнувате за бъдещето на акциите, които притежавам. Бих искал да Ви уверя, че ще се разделя с акциите само тогава, когато съм сигурен, че са в правилните ръце и на точното място. Това решение няма да взема сам. Ще го обсъдя със Станимир Стоилов. С него сме доказали в годините, че знаем КАК. На 4 май учредихме сдружение “Левски на левскарите”. Аз, Мъри, Иво и Дани Боримиров бяхме от учредителите. Аз вече платих членския си внос. Нека подкрепим сдружението, защото аз вярвам, че то може да помогне на Левски. Бъдете спокойни, защото никой не ми е поставял условие да дам акциите на сдружението преди то да е доказало, че е в състояние да ръководи процесите в любимия ни клуб.“

Днес собственикът се обърна към събралите се с думите, че вече е казал каквото има в обръщението си, но все пак добави:

„С най-чисти чувства и помисли влязох в това сдружение. В един момент Левски трябва да стане собственост на левскарите. От тази трибуна искам да кажа, че у всеки един от вас трябва да отпаднат съмнения за задкулисие, уговорки, измами. Това с вас не може да се случи. Така че, колкото повече хора от вас влязат в това сдружение, толкова по-добре ще бъде. Ако на някой му минава през главата, че може по някакъв нередовен начин да придобие акциите на Левски, значи много малко ме познава. Очаква ни по-добра година със сигурност“.

Коментари