Наско: Пътувах до Хасково. Поканих Мъри! Тепърва ще говорим!

691
Готов ли е Левски

Собственикът на Левски Наско Сираков публикува обръщение към феновете на клуба, в което ги уведоми, че днес е отишъл лично до Хасково, за да предложи на Станимир Стоилов треньорския пост при „сините“. Именно Стоилов е фаворит да замени Живко Миланов, който след четвъртата загуба на отбора от пет мача подаде оставка и тя беше приета, пише Сега.

С изявлението си обаче Сираков прави и психологически ход, за да покаже огромното желание – негово и на клуба, да бъде подписан договор със Стоилов, с което да провокира треньора да приеме офертата. Двамата работиха заедно в Левски между 2004 и 2008 г., като през този период отборът печели две шампионски титли и две купи на България, стига до 1/4-финалите в турнира за Купата на УЕФА, играе и в групите на Шампионската лига. Това обаче не е първата среща между двамата това лято. Стоилов води разговори със Сираков и кандидат-купувача на клуба Джоузеф Диксън, тъй като англичанинът бе обявил, че именно Мъри е неговият основен кандидат за треньор, ако поеме собствеността на клуба – нещо, което така и не се случи.

Ето и пълният текст на днешното обръщение на Сираков:

„Левскари,

Обръщам се към всички Вас, за да Ви информирам, че днес, 23 август, в Хасково се срещнах с най-успешния треньор на Левски Станимир Стоилов. Воден от убеждението, че той е единствената опция за излизането на клуба от изключително тежката ситуация, в която се намира, му предложих да се завърне в Левски и да помогне на любимия отбор.

В разговора ми с него бях максимално коректен, открит и честен относно финансовото положение на ПФК Левски, което към този момент не е добро. Споделих убеждението, че именно той е човекът, който може да обедини „синята“ общност и да изведе отбора от кризата, в която се намира. Станимир Стоилов винаги е бил първата ми опция за старши треньор от момента, в който станах мажоритарен собственик на ПФК Левски. Разговорите ни със Станимир Стоилов ще продължат идните дни.

Ваш Наско Сираков“

Междувременно членът на Надзорния съвет (НС) на Левски Петър Ганев обяви днес, че на предстоящото общо събрание на клуба на 31 август в управата ще влезе представител на букмейкърската компания „Палмс Бет“, която в момента е спонсор на „сините“, но предстои да сключи много по-мащабен договор за сътрудничество.

„Ако предложението, както е направено, трябва да влезе нов представител в Надзорния съвет. Той ще e представител на „Палмс бет“. Към момента темата на Общото събрание е какво се случва в последната година, като ще се вземат предвид последните събития, какво ще се случва занапред и кой влиза в Надзорния съвет. Водещо е клубът да даде ясна рамка на това общо събрание“, коментира Ганев.

Коментари