„Вашият“ Наско на колене пред феновете, епизод пореден: Помощ!

895
наско

Мажоритарният собственик на Левски Наско Сираков излезе с официална позиция след провалената сделка за придобиването на акциите на клуба от страна на корпорацията United Group чрез дъщерното дружество Sport Republic, ръководени от сръбския милиардер Драган Шолак.

За края на преговорите информира самият Шолак по-рано днес, хвърляйки в паника всички на „Герена“.

Легендата на „сините“ се опита да вдъхне кураж на феновете и увери, че клубът ще намери изход от финансовата криза. Сираков също така разкри детайли от преговорите, които досега са били пазени в конфиденциалност.

Ето цялото емоционално излияние на Сираков в официалния сайт на „Левски“:

„Скъпи Левскари,

След днешната новина за оттеглянето на Sport Republic от преговорите за придобиване на мажоритарния пакет акции на „ПФК Левски“ съм длъжен да се обърна към всички вас с някои допълнителни обяснения.

По време на Общото събрание на „ПФК Левски“, казах пред акционерите, че ако се случат някои неща, за които имаше голяма вероятност към онзи момент, клубът ще бъде изстрелян в друга орбита. Всички ние, които работим за спасяването на любимия ни клуб, както и всички Вие, многобройните ни привърженици се надявахме, че сделката със Sport Republic ще завърши с успех. В същото време, всички ние знаехме, че за тежкото наследство на клуба трябват време, важни срещи и разговори.

От страна на „ПФК Левски“ и от страна на Sport Republic бяха проведени важни срещи с различни държавни институции, които протегнаха ръка и заявиха отговорно желание за подкрепа. Лично аз се срещнах с г-н Шолак, с който проведох много конструктивен разговор, при който той заяви сериозните си намерения към клуба.

Обсъдихме важни детайли за развитието на „ПФК Левски“. След този разговор надеждите ми за добрия развой на сделката станаха още по-големи. Старши треньорът Станимир Стоилов проведе разговор с г-н Шолак, както и с представители на Sport Republic, с които също обсъдиха важни за отбора и бъдещето неща.

За нас беше абсолютно ясно, че намеренията са много сериозни. Разбира се, аз не можех публично да говоря за нашите срещи и разговори, защото няколко пъти и в личен план, и публично се изиска конфиденциалност от страна на Sport Republic, за да може спокойно да се работи за финализиране на сделката. И „ПФК Левски“, и Sport Republic, и българските институции положиха сериозни усилия за успешното финализиране на сделката.

За съжаление се оказва, че любимият ни клуб носи тежести от последното десетилетие, които не могат да бъдат преодолени на този етап. При положените огромни усилия от трите страни, сделката не успя да се осъществи. Бих искал да благодаря на г-н Шолак, както и на българските институции за искреното желание всичко да приключи успешно.

Това, в най-кратък вариант, е абсолютната истина за събитията и взаимоотношенията на „ПФК Левски“ и Sport Republic.

Скъпи Левскари,

Последните две години всички ние в клуба, както и всички Вие с любов и пълна отдаденост се борим за спасяването на светинята ни. Аз няма да се уморя да го правя, до пълното освобождаване на „Левски“ от неговите тежести и зависимости.

Пътят е много тежък, но ние сме длъжни да продължим, заедно и обединени повече отвсякога. Не ме интересува злорадството на враговете ни, нито прибързаното им потриване на ръце, защото по-трудният път го извървяхме, но остава още, а ние знаем, че ще го направим заедно и ще успеем. Доказахме, че „Левски“ няма аналог и ще е вечен. „Всяко зло за добро“ е казал мъдрият ни народ.

За пореден път призовавам цялата огромна левскарска общност да бъде по-обединена, така както само тя може и да подкрепя безрезервно любимия си „Левски“.

Ще успеем, скъпи Левскари!

Ще се справим с многобройните препятствия и ще възкресим нашата светиня „Левски“!

ЛЕВСКИ Е ВЕЧЕН!

Ваш Наско Сираков“

Виж още:Направиха му мач по слънчице, отмениха 2 гола на Черно море, дадоха му екстра 11 минути и той пак загубиБоготреньорът Мъри Стоилов продължи най-черната серия в историята на Левски. Под ръководството на из…Feb 11 2023bgsport.net

Коментари