Дано на „Герена“ не повторят сценария от „Армията“. Че лошо се пише на българския футбол…
Това, по всяка вероятност е една от мислите, минали през съзнанието на всички фенове на Левски вчера, някъде по обяд, пише журналистът от „Топспорт“ Георги Петков. Компанията „Титан 77“ поиска един от българските грандове да бъде обявен в несъстоятелност. Причината – задължение на „сините“ към фирмата за чартърни полети.
Ръководството на клуба реагира мигновено, като лично един от силните на деня – Красимир Иванов обяви, че дължимото ще бъде незабавно погасено, отборът ще продължи да се състезава безпроблемно в елита на страната, въпросната фирма е „добър приятел“ на всички в Левски и т.н.И без пари, и с пари пак няма силен Левски: На Спас Русев явно не му се занимава със „сините“Време е да се свърши и с тази мъка. На Спас Русев явно не му се занимава с Левски и твърде вероятно …Dec 17 2018bgsport.net

Вероятно нещата ще се случат именно по този начин. Щом на върха в Левски са толкова категорични.
Има ли обаче други подобни случаи? Налични ли са големи задължения? Има ли потенциални кредитори и на „сините“ и въобще… възможно ли е да се повтори сценарият „ЦСКА“?
Дано отговорите на всички така поставени въпроси са негативни.
Защото на „Армията“ си намериха двама плащачи. Може би в известна степен дори бе злоупотребено с любовта им към клуба. И те платиха каквото трябваше. Чакат всички да си вземат дължимото.
Ще си открият ли милиардер с дълбоки джобове и на „Герена“?

Намерили са си? Той в момента е собственик на клуба и няма причина за напрежение. А дали е така, както се питаше в една стара, безценна българска песен? Господинът от Лондон ли е Ганчев в сини одежди? Ще извади ли той, макар и подкрепен 50 на 50 от свой съдружник, всички дължими „сини“ милиони? Ще ги хвърли ли в канала, както направиха на „Армията“, ако това е единственият възможен начин клубът да оцелее?
А дано, ама надали.
Но ситуацията е далеч от „надежда тука всяка оставете“. Има време. Все още капакът на казана само леко се надига. Лошото е, че ястието все още не е сервирано подобаващо, а вече намирисва. Частично, но все по-настойчиво. И едно тлеещо дърво бе измъкнато изпод огъня, крепящ синята супа. Богато наситена с мениджърски премии, стари задължения, бивши футболисти „под прикритие“, които сякаш чакат котелът да тръгне да пада. Както беше на „Армията“.Примката се затяга: Левски може да остане без лиценз за ЕвропаПроблемите на Левски не спират да се множат в края на 2018 година. След като полусезонът за „сините“…Dec 17 2018bgsport.net

След това легендите ще блеснат. Тези, които наистина обичат клуба – също. С пълна сила. Ще има ли в един такъв имагинерен момент опростени задължения? Ще се появят ли истинските левскари, които да кажат, че нямат нужда от парите и ги оставят на клуба. В полза на школите. Ще има ли и там даващ Ченчев? Ще има ли благ бай Добри в сини одежди? Ще имат ли на „Герена“ и очакващ теглене Стойчо Младенов? И цяла плеяда легенди, облизващи се за дължимото?
Отново – дано ситуацията не се повтаря и в син оттенък. Дано не се нуждаят и в „Подуяне“ от спасител. От милионери с лопати, готови да се хвърлят с голи ръце в екшъна и… да почистят снега. Че то лопатите различни приложения имат…

Коментари