21 януари е хубав ден за всички фенове на Левски. От днес „синята“ общественост се разделя с фалшивото! Казва „Сбогом“ на лицемерието и протяга топли обятия към следващия си спасител, пише в свой коментар колегата от „Топрпорт“ Ивайло Димитров. Пореден такъв… Настроението е приповдигнато, тъй като на „Герена“ твърде дълго търпяха хора, работещи по-скоро във вреда на клуба.
Слага се край на лъжите и неизпълнените обещания!
Спас Русев и Красимир Иванов. Господар и командир, които тъй умело манипулираха милионната левскарска общност.
Започваме със Спас Русев. Бизнесменът още от началото подсказа, че за него Левски е досадно задължение, а не велика социална кауза. Обичаше да говори витиевато, обеща светлинно табло, козирка и финансов просперитет, а в крайна сметка от него видяхме едно голямо НИЩО!

Извинявам се, направи нещо значимо – увеличи двойно заплатата на Габриел Обертан, с което „взриви“ съблекалнята на Левски и донякъде предопредели трагичния край на есенния полусезон.
По време на „Русевизма“, на „Герена“ се изредиха хора като Люпко Петрович, Станислав Ангелов, Елин Топузаков, Ники Илиев, Гонзо… Всички изброени обаче си тръгнаха с дълбока обида от Левски.
Защо ли?
Идолите на поколения паднаха в жертвоприношение, за да се скрие изключителната управленска неадекватност, обзела високите етажи на „синята“ власт. Изцяло незапознат с материята, Спас Русев се доверяваше на грешните хора и вместо да възраждаше, той потапяше Левски още по-надолу в… калта.
Но изобщо за какъв собственик говорим, след като още на третия месец „хвърли кърпата“ и беше готов да даде акциите на феновете. А в периодите на управленска и игрова криза, отиваше в чужбина, откъдето публикуваше снимки от всевъзможни екзотични екскурзии.Чакат Спас Русев на „Герена“, най-накрая Левски се раздели с недоразумението Краси ПералнятаДосегашният собственик на Левски Спас Русев е чакан на „Герена“ днес. Той трябва да представи на адм…Jan 21 2019bgsport.net

И дотук всичко можеше да му бъде простено, а раздялата да е повече от джентълменска, ако не беше най-големият му грях – увеличаващите се дългове на клуба.
„За мен задача №1 е преструктурирането на клуба. Вкарахме одитор, за да направим тотална диагностика, за да отидем там, където искаме. Процесът ще бъде тотално прозрачен. Левски не е еднолично дружество. Клубът не се идентифицира с един човек. Левски в момента има около 20 милиона лева задължения. Юнайтед има сигурно милиард дългове. Въпросът е дали може да погасяваш дълговете. Левски няма проблем и е подсигурен“, заяви Спас Русев още на своето представяне.
Оттогава досега Левски е толкова „подсигурен“, че срещу клуба се водят всевъзможни дела от футболисти, агенти и клубове. Да не говорим и за наказанието от УЕФА, което по негови думи е „стандартна процедура от страна на Европейската футболна централа, което не трябва да води до притеснение, тъй като всичко е предвидено и планирано“.

С две думи, Русев хвърли огромното петно по реномето на Левски, а сега друг ще трябва да лъска вече „изгнилата ябълка“.
Другият „помагащ“ на Левски, но на по-ниско ниво в ръководството, беше Красимир Иванов. Стана пословичен сред феновете с поредицата си от неизпълнени обещания. Даваше странни интервюта, в които ни уверяваше в едно, а след час се случваше точно обратното.
Аматьорщина от най-висока класа цареше на „Герена“!
Човек, който не заслужава нужда от коментар. Личност, може би вярваща си, че е нещо повече от Левски! Шеф, обърнал гръб на ветераните, изгонил от стадиона видни левскари и още какво ли не.
Главният виновник футболисти като Георги Костадинов и Роман Прохазка да не подпишат нови договори с клуба, изпускайки ги без да вземе добри трансферни суми за техните права.
А какво да кажем за проваления юбилеен мач в чест на Гунди, когато се довери на фирма-организатор, намираща се във фалит!

И, за да не изпадаме в излишни подробности, нека си спомним част от „истините“, които Иванов изрече, докато беше ключова фигура в клуба. Те са много, тъй че ще ви представим само най-фрапантните.
„Това, което предстои на 19 август не е контрола, това ще е състезателен мач, свързан с пика на мероприятията от отбелязването на рождението на Гунди. Искам да кажа, че името на Гунди все още отваря врати. Без неговото име не смятам, че този мач щеше да бъде възможен. Това бе и една причините Бока да дойде в България и да играе с Левски“, заяви той на официалната пресконференция преди „мача“ с Бока Хуниорс. След това аржентинците бяха заменени с Милан, а в крайна сметка всичко завърши с провал на събитието и хиляди излъгани левскари.
„Ще привлечем един-двама футболисти през лято“, преди трансферно лято 2018, след което в Левски дойдоха: Мартин Полачек, Луи Нганиони, Нуно Рейш, Луан Виана, Давиде Мариани и Богдан Вашчук.

„Клубът твърдо е застанал зад Делио Роси и играчите. Вярваме, че пътят, по който сме поели е правилният за тима. Роси остава и през следващия сезон“, заявява Иванов на 30 април, 2018 година пред „Канал 3“. Пророка от Римини си тръгна още преди първия мач за кампания 2018/19.
„Показали сме на Прохазка и Панайотов, че имаме намерения да ги задържим. На този етап не сме преговаряли по-конкретно, защото не искахме да ги разсейваме преди важните мачове“, в крайна сметка и двамата напускат Левски, въпреки желанието си да продължат кариерата си в клуба.
„Смея се, защото Левски трябва да издаде собствено издание, за да опровергава всяка невярна новина, която излиза по адрес на клуба. Няма да има смяна на собствеността в Левски, няма и такива индикации“. заяви той пред ТОПСПОРТ в края на изминалата година.
„Славиша Стоянович е треньор на Левски. С него не разговарям за раздяла, а за селекция и по други въпроси около отбора“ – няколко дни по-късно и двамата вече не са част от тима.

Докато номерата на Спас Русев и Красимир Иванов бяха ясни, какво да кажем за Славиша Стоянович. Напудрените му фрази спечелиха сърцата на част от левскарите. Демонстрираше емоция, обясняваше се в любов и обещаваше как на „Герена“ ще се слуша „We are the champions“ в края на сезона.
А каква стана тя? Започна да прави циркове още при първото по-изгодно предложение за нова работа и беше цяло чудо, че не напусна още през декември. Постъпката му е грозна. Най-малкото защото Левски го реанимира към треньорството на сериозни отбори, заради което сега ще взима и в пъти по-висока заплата в Латвия.
Името му, скандирано от Сектор „Б“, след триумфа над ЦСКА, обаче бързо ще бъде забравено. Най-вече заради липсата на игрови прогрес, гарнирано с обичайното трето място и срам за Купата на България нещо, което можеше да бъде постигнато и от всички негови предшественици.
Със спорно минало и мистично настояще, левскарската общност протяга ръце към своите нови спасители. Павел Колев и силните хора зад гърба му, дават заявка за професионализъм и целенасочена работа. А такава на „Герена“ e повече от необходима, тъй като наследството от „Русевизма“ трудно ще бъде изкоренено.Свирепа чистка в Левски, новите шефове гонят играчи и служителиНовите собственици и новите ръководители на Левски ще се заемат сериозно с реформите на всички нива …Jan 20 2019bgsport.net

Коментари