На „Герена“ се червят от срам: Дадоха знаменит урок на Левски кое е и кое не е фалшива новина

4000

Колегите от вестник „Труд“ пуснаха по-рано през деня информация, позовавайки се на испанското издание „Спорт“, че Левски дължи сериозна сума (около 100 000 евро) на школа на Христо Стоичков. Реакцията от „Герена“ не закъсня и „сините“ обвиниха българската медия в разпространение на фалшиви новини. Публикуваме отговора на „Труд“ без редакторска намеса:От Левски подскочиха като ужилени: Долна лъжа, не дължим никакви пари на Христо СтоичковРъководството на Левски обяви, че новината публикувана в каталунския вестник „Спорт“ е лъжа.  Там пи…Aug 13 2018bgsport.net

„ПФК „Левски“ обяви на сайта си, че публикация в „Труд“ под заглавие „Клуб на Стоичков даде „Левски“ на УЕФА“ е… фалшива новина. Професионален футболен клуб, но непрофесионална работа. За пореден път. Явно сегашното управление на „Герена“ иска да покаже, че не разбира не само от футбол, но и от новини, щом не може дори да определи дори коя каква е. Отдаваме го на факта, че напоследък „сините“ раждат само лоши новини за феновете си и това като цяло ги обърква.
Господа, само за справка – фалшива новина е например, ако си обявил, че стадионът на „Левски“ ще се построи с козирка, а това да не се случва години наред. Или ако три пъти си обявил дата и гостуващ популярен отбор за мач по случай 75-години от рождението на великия Георги Аспарухов-Гунди, а такъв да няма и гаврата с идола да е пълна. Списъкът може да бъде продължен и с други примери, но вестникът все пак не е разтегателен.

В случая „Труд“ само е цитирал авторитетния испански вестник „Спорт“ без да си позволява коментари, защото информацията не е на нашата медия и подобен подход щеше да е некоректен. Според сайта на „синия“ клуб – цитираме: „Информацията създава впечатление, че „Левски“ има задължения от 100 хиляди евро към школата на Стоичков…“. Тук трябва да признаем – невероятна формулировка ала гузният бяга, и когато не го гонят. Налага се обаче отново да поясним – „създава се впечатление“ е, когато например бившият директор и настоящ помощник-треньор Асен Букарев каже, че „отвътре „Левски“ е една гнила ябълка“. А голмайстор №1 на „сините“ Наско Сираков обяви публично, че „днес „Левски“ е една лъжа“. Или пък когато екс спортният шеф Станислав Ангелов обяви, че славния син клуб не трябва да се управлява като кебапчийница… А не когато се цитира дословно испанско издание, пишещо за имена като Христо Стоичков и „Левски“, които отдавна вълнуват читателите. Така не се „създава впечатление“. Така „Труд“ информира без никакви интерпретации материала на испанските колеги.
А кой е прав и кой не по казуса, ще реши в крайна сметка УЕФА. Там „Левски“ е и печелил, и губил дела. И афишираната нервност от управляващите просто е излишна. Ако така искат да покажат, че клубът не е на автопилот – окей, ще се опитаме да ги разберем. Но ще си позволим да им препоръчаме – пазете си нервите, господа от „Герена“. Сезонът е дълъг и тежък. Обещахте пак на феновете, че отборът ще се бори за титла и купа и ако за десета поредна година не уцелите мишените, това ще е нещо повече от фалшива новина. Това просто вече няма да е новина.“От преди минути: Левски се забърка в скандал със Стоичков и УЕФАВ Испания алармираха, че Левски се е забъркал в доста сериозен скандал. „Сините“ имат неуредени фина…Aug 13 2018bgsport.net

Коментари