Отлична новина за Сектор „Б“! От Левски отчетоха: Милионните задължения се топят

4866

Изпълнителният директор на Левски Красимир Иванов коментира финансовите резултати на клуба за 2017 г., проваления мач в памет на Георги Аспарухов-Гунди, както и контузията на Ривалдиньо, съобщава livesport.bg.
„Далеч съм от мисълта, че има клуб в България, който може да каже: „Ние сме толкова финансово стабилни, че няма кой да ни разклати“. Левски финансово сега е по-добре, но този процес ще продължи в бъдещето. Някои от големите въпроси от финансово естество трябва да ги решим.
Миналата година от финансова гледна точка бе изключително успешна. Бяхме много близо до нулата, но се появиха разходи по раздялата с Аденижи, Нар и Сандберг – имаше частични компенсации, и те ни отдалечиха от желания финансов резултат. Но нещата са такива, каквито са.
2017-а мисля, че е най-добрият финансов резултат на Левски от 2007 година насам, което е доста впечатляващо. Дълговете намаляха спрямо 2016-а.Страшен удар за Левски: Обертан постави две много тежки изисквания на „сините“, за да останеЗвездата на Левски Габриел Обертан има две тежки изисквания, за да остане на „Герена“. Едното от тях…Oct 15 2018bgsport.net

Надяваме се да завършим и тази година с няколко милиона надолу като задължения. От 18-те милиона около 13 са свързани с построяването на Сектор А на „Герена“, посочи Иванов пред Канал 3.
„Убягна ми защо идването на Бока Хуниорс в България не се случи. Ние имахме очакване, че те ще дойдат в Европа за турнир и това трябваше да е съпътствано с посещението им в София. Когато това не се случи, дойде идеята да се замени с мач с Милан. Това бе далеч по-лесно предвид чисто географската близост. Може би организаторът трябва да отговори къде се провалиха нещата. За нас репутационно, а за организатора – финансово. Преглътнали сме го този горчив хап, но на този етап най-важно е какво се случва с парите на феновете и как ще им се възстановят сумите.

Дискутираше се темата да заведем дело, но засега важното е да се върнат парите на хората“, подчерта Иванов.
„Ривалдиньо още от престоя си в Румъния имаше здравословен проблем, който не успяхме да решим през миналия сезон. През лятото направи една операция в Бразилия, но нещата ескалират до момент, в който преценихме, че е по-добре отново да претърпи интервенция. Очаквам той да е на разположение през ноември-декември или за старта на зимната подготовка. Надявам се, че ще успее да покаже качествата, които сме видели в него, когато сме го привличали“, допълни Красимир Иванов.Левски с важен ход заради осъдения футболен престъпник ЯблонскиРъководството на Левски ще вкара предпазна клауза в новия договор на Давид Яблонски. В момента двете…Oct 12 2018bgsport.net

Коментари