Паника на Герена: 2019-а година започна с нова порция съдебни дела срещу Левски!

1525

Облаците над „Герена“ се сгъстяват, а неприятните новини в дните преди началото на старта на подготовката за втората половина на шампионата, продължават с пълна сила.
Припомняме хронологията, а тя е следната – преди празниците срещу клуба бяха заведени дела за несъстоятелност от фирма „Титан 77“, занимаваща се с организирането на чартърни полети, пише „Топспорт“. Дни по-късно същото стори и мениджърската агенция „Глобъл мениджмънт“, представлявана от футболния агент Николай Жейнов.
За капак, УЕФА наложи глоба от 100 хиляди евро на „сините“ за нарушаване на финансовия феърплей, като заплаши клуба с изваждане от евротурнирите, което ще се случи, ако клубът не плати дълговете си до края на февруари.Нова власт в Левски! Ясно е кой поема щафетата от Спас Русев, рокадата ще е след седмицаБосът на Септември Румен Чандъров ще стане президент на Левски на 10-и януари, пише 7dnisport.bg. Би…Jan 3 2019bgsport.net

Това е крайният срок.
Но драмите не спират дотук, а „Топспорт“ обави, че срещу клуба са заведени нови… 3 съдебни дела! Причината – неплатени суми за трансферите на Холмар Ейолфсон, Филипе Нашименто и Нуно Рейш.
Исландецът Ейолфсон дойде на „Герена“ през лятото на 2017 година със статут на преотстъпен от Макаби (Хайфа). През лятото на 2018 година Левски получи възможността да откупи правата на защитника. Трансферната сума е от порядъка на 400 хиляди евро – пари, които следваше да бъдат платени с транша от ФИФА, преведен за участието на Ейолфсон на Мондиал 2018 в Русия.

От „Герена“ са превели на Макаби само половината сума, а сроковете за плащане на втория транш са изтекли, поради което наскоро е заведен финансов иск. Поредният…
Идентична е ситуацията и с португалците Нуно Рейш и Филипе Нашименто, които дойдоха съответно от Витория Гимараеш и Динамо (Букурещ). Левски не се е разплатил и с двата клуба, като и в тези случаи не е спазил договорените срокове.
На всичкото отгоре Левски дължи пари за летния лагер от 2018 година, който се проведе в Правец. На фона на случващото е ясно – на „Герена“ предстоят повече от турбулентни дни…Вярва ли още някой на Спас Русев? Лъсна поредната лъжа на боса на ЛевскиПреди повече от месец босът на Левски Спас Русев обяви, че от 1 януари 2019 година Павел Колев ще бъ…Jan 3 2019bgsport.net

Коментари