Петър Курдов изравни със земята Мъри Стоилов: Такава обида и от ЦСКА нямаме

4539

Легендата на Левски – Петър Курдов, направи парещ коментар относно теми свързани със „сините“. Ето какво заяви Курдов ексклузивно пред агенция „Пик“.
– Г-н Курдов, ръководителят Павел Колев и треньорът Георги Дерменджиев вече работят за „синята“ кауза, позитивни рокади ли са това за клуба, вашият коментар?
– Мисля, че е много рано да коментирам още и Павел Колев, и треньорът Дерменджиев.
– Колев загатна, че предстоят промени и на ниво собственици в гранда, според вас това добра индикация ли е за тима?
– Ами в публичното пространство се прокрадват какви ли не версии и т.н. Ако това се случи, че Васил Божков ще оглави Левски, обществена тайна е, че той по принцип е левскар и то сериозен левскар, независимо, че беше президент на ЦСКА. Но в крайна сметка животът е такъв и бизнесът е такъв, днес заемаш една позиция, другата година може да си на различна. Така, че аз одобрявам една такава смяна на ръководството. Защото Васил Божков е сериозен човек, изключително сериозен. Има и най-вече финанси. За разлика от Спас Русев, той доста време се занимаваше с българския футбол като президент на ЦСКА. Лично пожелавам всичко да бъде така, както трябва.Легенда на Левски с атака срещу Сектор Б: Феновете определят треньора и селекциятаИлиан Илиев даде интервю пред колегите от „Спортал“, в което говори за Черно море, а също така напра…Jan 28 2019bgsport.net

– Очаквате ли сериозни рокади в селекцията на отбора, драстично намаляване на броя на чужденците в Левски през 2019-а година. При положение, че вече има нови лица в треньорския щаб и в ръководството на клуба и е много вероятна смяна на ниво благодетели?
– Аз приветствам една такава смяна на футболисти, но не знам дали сега е моментът. По-скоро не. Защото новите хора едва ли толко бързо ще се адаптират и това по-скоро би говорило, че пролетният дял на шампионата е зачеркнат и ще се чака новото първенство. Това от една страна и второ. Явно на някой му е светнала лампичката, защото не само аз, а и други мои колеги, поне от 2 години казваме, че тези футболисти, които са докарани не знам под каква форма, видяхте, че не отговарят на качества, на възможности и най-вече на това, което се изисква в Левски. Както миналата седмица споменах, второто място, съчетано с това, че не сме взели купата в даден сезон е провал. Както каза Стойчо Младенов за ЦСКА, така го изричаме и ние, които сме съпричастни на някакъв процес в Левски. Втората позиция или третата, просто няма какво да ги коментираме. В Левски и ЦСКА се говори само за шампионски титли.

– Мнението ви за Станислав Костов, ако има оферти за него в диапазона на 400-450 хиляди евро, по-добре ли е клубът да го продаде или да го остави в отбора и да се залага на него като титулярен централен нападател?
– Ами за Станислав Костов, аз мога да му пожелая да продължава в същия стил. Но ако трябва малко в шеговита форма, така да излезем от сериозните неща. Ако някой дава за него 400 хиляди евро, аз лично ще го закарам на гръб до мястото. В никакъв случай не омаловажавам головете, които вкара. Той си има мястото в отбора. Дано да продължи така през пролетния дял на шампионата и ако нещата се развиват в положителна насока, смятам, че той ще намери така развитие в един следващ момент в чужбина.

– Според вас ще последва ли мощна подкрепа от страна на публиката на Левски към тима, след всичките промени в клуба – както в домакинските мачове, така и в гостуванията на столичани през пролетния полусезон? Въпреки, че в момента „сините“ изостават на 10 точки от Лудогорец…
– Аз ще кажа, че през 70-е години, мисля, че 1977-а или 1978-а беше, Левски изостава с 8 точки от ЦСКА и накрая Левски стана шампион. Всичко е възможно в родното първенство. Така, че на въпроса дали ще имаме многобройна публика на нашия стадион – зависи единствено и само от отбора. Никой не може да накарате насила на „Герена“ да отиде. Добрите игри, всеотдайността, която трябва да показва всеки един от футболистите щом получи правото да започне в титулярния състав на Левски, а и тези, които влизат допълнително, това ще мотивира хората, които милеят за темата Левски. И по този начин, ще дойдат на „Герена“, иначе нищо друго не може да се случи.
Тук от 1 седмица и половина обаче не ми дава мира изказването на този велик специалист Станимир Стоилов.

– Фразата, че Левски още не е готов за негово завръщане в клуба, това ли визирате?
– Точно това визирам. Вие представяте ли си, ние на какви светлинни години сме от неговото развитие на този Станимир Стоилов. Това Левски да не е готов за Станимир Стоилов, аз по-голямо нахалство досега не съм виждал, не съм чувал. Това е прецедент в историята на световния футбол. Левски да не е дорасъл за Станимир Стоилов. Представяте ли си? Левски е със 100-годишна история. А този човек – Левски да не е дорасъл до него. По-голяма обида в историята досега на Левски аз поне не помня. Ние от ЦСКА не сме получавали такава обида. То няма тема за развитие. Виждате ли докъде води един човек, когато вече е много, много, сериозно заблуден?

*Петър Курдов акцентира и върху продължителността на престоите на Станимир Стоилов като наставник в Литекс, Анортозис, Ботев Пловдив и националния отбор на България, според Курдов става въпрос за никак не големи времеви периоди. Той също така изрази мнение, че шампионските титли на Астана се дължат главно на благодетеля на въпросния клуб.Спас Русев в Левски ми е „Титан“ в ЦСКАДните на Спас Русев като собственик на Левски са преброени. На 6 март ще се състои Общото събрание, …Jan 28 2019bgsport.net

– Но въпросната фраза втрещи и нашите опоненти, и хората, които не са левскари (продължи Курдов). Такова изказване, такава обида, досега Левски не е получавал. Независимо там, че хора като Георги Марков и като други са се вманиачили в този човек, такава обида досега ние не сме получавали. 100-годишният Левски, Левски с титли, с купи, Левски с големи мачове, с отстраняване на Аякс, не е дорасъл за Станимир Стоилов, представяте ли си? Аз проявявам малка доза нахалство, за да си позволя да го изкоментирам този велик специалист, който ще остане със златни букви в историята на българския футбол и на Левски. Златни, даже и платинени букви.
За Станимир Стоилов не трябва да се спестяват никакви хвалби. Неговото име трябва да бъде водещо, с него трябва да започва българският футбол. Президентът на БФС Михайлов трябва да се съобразява с него. Премиерът и президентът на държавата също трябва да се съобразяват с него. Както вече казах, неговото име трябва да остане със скъпоценни камъни, изписано някъде, на челни позиции на стадион „Васил Левски“. С големи диаманти.

Коментари