Георги Попов за акциите на Левски: Наско Сираков ще ги получи безвъзмездно

402
попов левски

Георги Попов и Васил Божков ще джиросат мажоритарния пакет акции на Левски напълно безвъзмездно. Това призна самият Попов в интервю пред bTV.

Той притежава 86,6% от акциите на клуба, като те ще бъдат джиросани на клубната легенда Наско Сираков, както бе съобщено през миналата седмица.

Единственото, което може да спре това, е промяна на решението на премиера Бойко Борисов. Именно министър-председателя получи акциите с дата 8 май, но категорично отказа да има нещо общо с тях.

Това постави Левски в патова ситуация, а създадената от Васил Божков анкета във Фейсбук, отреди мажоритарният пакет акции да отидат в Наско Сираков.

„Направихме го, за да избегнем сигурния фалит на клуба, който щеше да се случи. Хората щяха са смятат, че ние сме тези, които го желаят. Ние сме единствените дали наши пари. Искаме да избегнем социално напрежение.

Даваме акциите безвъзмездно. Г-н Сираков какво да ни плати? 25 милиона? Няма как. Даваме ги безвъзмездно, за да върви клуба напред.

Единственото, което може да се случи е г-н Борисов да промени решението си, тъй като в момента те са джиросани на него. Ако той вземе някакво друго решение в рамките на срока, който е обявен в писмото, разбира се, те ще му бъдат върнати, за да се разпореди той с тях. Така че джирото ще бъде положено, след като изтече срокът на неговия мълчалив отказ, или той реши да се разпореди с тях. Този срок изтича в четвъртък“, заяви Георги Попов.

Коментари