Преди минути. Маските паднаха: Левски се обяви официално в подкрепа на статуквото в българския футбол

4371

Ръководството на Левски обяви своята позиция във връзка с предстоящия конгрес на БФС, на който ще бъде избран президент на централата. Преди дни бившият играч на клуба Николай Илиев обяви, че „сините“ ще подкрепят Любослав Пенев, но от „Герена“ днес обявиха официално, че застават зад настоящия президент Борислав Михайлов.Жаклин Михайлов: Заливат Любо с помия все едно, че той носи отговорност за последните 13 уникално слаби години за българския футбол40 дни преди конгреса на БФС сме в позната ситуация на липса на предизборна кампания. Любо Пенев оби…Jan 12 2018bgsport.net

Ето какво гласи позицията на ръководството на „сините“:
„Уважаеми дами и господа,
В изминалия месец в публичното пространство вече активно се водят кампании, свързани с избора на президент на Българския футболен съюз. Изборът привидно е сведен до двама кандидати и е поляризиран в публичното пространство до това дали да има промяна в българския футбол или не.
Съвсем скоро, без да е потърсен дори разговор с нашия клуб, представител на един от кандидатстващите екипи заяви, че е сигурен, че ПФК Левски ще подкрепи тях. След въвличането на клуба в груби спекулации, ние бяхме изправени пред избора дали да заемем пасивна позиция или за разлика от почти всички останали ясно да заявим какво е виждането на клуба ни.
Промени в българския футбол са необходими. Нашият клуб през изминалия и настоящия сезон нееднократно се е обръщал към БФС по различни проблеми, а в медийното пространство темата е достатъчно широко дискутирана. Предстоящият избор на президент на БФС не е сведен до това. За нас е свързан с няколко кратки въпроса – Кой? Какво? Защо? и Как?

Ние бяхме изправени пред дилема. Дали да подкрепим подпомагания от ЦСКА г-н Любослав Пенев, който идва с обещания за независимост, избягване на конфликт на интереси и гръмки общи думи за промяна, изразени дори в нов формат на шампионата? Или да подкрепим г-н Борислав Михайлов и без да сриваме всичко да основи, да предложим и насърчим всички български клубове заедно да положим усилия и отговорно да утвърждаваме и развиваме българския футбол на национално и международно ниво?
Управителният съвет на ПФК Левски реши да номинира г-н Борислав Михайлов за президент на БФС и да застане на страната на клубовете, които ясно и явно искат да водят разговор за бъдещето на българския футбол“.Любо Пенев обяви екипа си и изригна: Стига вече с тази нова база, отдавна футболът ни е на дъното на дъното„Червено-синият“ тандем Любослав Пенев – Николай Илиев ще атакува президентския пост в БФС на предст…Jan 11 2018bgsport.net

Източник: topsport.bg

Коментари