Преди минути. Стефан Софиянски прочете присъдата над Левски: Ники Митов не става, а Спас Русев издиша

1211

Бившият служебен премиер на България и кмет на София – Стефан Софиянски заяви пред ТОПСПОРТ, че грандът Левски има крещяща нужда от бърза и цялостна промяна, ако не иска да затъне съвсем в блатото на футболната посредственост. Отявленият ВИП-фен на „сините“ призова управниците на клуба да прибегнат до спешно съсредоточаване на по-сериозни капитали в клуба, за да може той да се покаже като достоен конкурент на многократния последователен шампион на страната Лудогорец. Кой е единственият истински левскар на „Герена“ в момента, трябва ли да се върне Тодор Батков в клуба, за да придобие той отново позагубения статут на качествен гранд, става ли Спас Русев за президент на Левски, сериозна ли е селекцията в клуба и добър или лош е Кирил Домусчиев за българския футбол – лично от Стефан Софиянски.
– Г-н Софиянски, бихте ли споделил за читателите ни безмилостната си оценка като истински отдаден „син“ фен, за сезона, който записа обичаният от половин България футболен Левски?
– Слаба. Незадоволителна. Трагична. Изберете си.
– С преобладаващо сиви и черни краски?
– Подчертано тъмни, да. Нищо добро не чака отбора. Не и в тази му формация.
– Имате предвид основно футболистите или не само тях?
– Всички. От – до. На всякакви нива. Трябва съществена и коренна промяна. Не може да се случат нещата само с един истински левскар.
– Кого визирате?
– Роман Прохазка. Това е единственият истински левскар, в момента. Не е ли достатъчно показателно това за случващото се в отбора и клуба?
– Вероятно. И все пак Левски ще види Европа.
– Може би за прекалено кратко. Базирайки преценката си на случилото се в баража срещу Верея.
– Слаб мач.
– Покъртителен. И с този си състав гоним Европа… Нищо няма да хванем там. Верея се бореше да не изпадне, погледнато реално. А щяхме да загубим. Имаше реална опасност и вероятност това да се случи.
– Защо отборът е така незадоволителен? Да започнем от това.
– Е, с този треньор какво трябва да очакваме?Извънредно! Трус на Герена! Биха шута на един от шефовете в Левски!Диана Иванова ще преустанови дейността си на изпълнителен директор в гранда Левски, информира NOVA. …Jun 12 2017bgsport.net

– Не е г-н Митов точният човек за Левски, така ли?
– Няма налични аргументи за обратното. Не се сещам за нито един такъв. Не става. Видя се в някои от много важните мачове, че няма адекватна реакция за случващото се на терена. Тогава защо е там? Но това далеч не е най-важният проблем на Левски.
– А кой е той?
– Финансите. Един гранд, за да бъде наистина гранд, в пълния смисъл на думата, се нуждае от гарантирани приходи и средства.
– За да бъде достатъчно конкурентен?
– Ами да, разбира се. Иначе просто не се случват нещата.
– Дори и само от гледна точка на спокойствието в самия клуб, а разбира се и що се отнася до селекцията.
– Боже, каква селекция… Вие разбрахте ли, че искаме някакви футболисти, които са от Киргизстан, играят в Бахрейн и т.н. Това ли е нивото на Левски? Киргизстан? Ще просперираме сериозно с подобни качествени попълнения…
– Много от специалистите сочат чужденците в Левски за основни виновници за слабите резултати. Коректно ли е едно подобно конкретизиране?
– По-скоро не. Чувам лоши неща за един Адениджи, да речем, но лично аз го одобрявам. Мисля си, че с правилните методи на работа, търпение и усилия, би могло да му се получи в Левски. Не съм фен на такива коментари и разделяния на отбора на българи и чужденци.
– Казвате „финансиране“. Левски има сравнително нов собственик, в лицето на Спас Русев. Той многократно заяви, че обезпечава клуба и ще се погрижи за спокойствието в него.
– Не мога да кажа дали той носи много пари в клуба и как се случва това. Не съм сигурен, че е достатъчно ангажиран с Левски. Но дори и да не е така, той има задача, която трябва да изпълни. Левски трябва да е стабилен във всяко отношение. Всичко различно от „перфектно“ не се харесва на феновете на клуба.
– По-стабилен ли беше Левски при Тодор Батков?
– Добър, лош – Батков се справяше със задачите си в клуба. Помните в какво състояние го предаде на „наследниците“ си на „Герена“. Със сигурност нещата не бяха такива, каквито са сега.
– В ЦСКА сякаш доволно потриват ръце, виждайки неприятностите в лагера на врага.
– И те си имат за какво да мислят в момента. Но е истина, че изглеждат в известна степен доволни от кризата при нас. Те винаги са се радвали повече на неуспеха ни, отколкото ние на техния. Нашата политика е да гледаме и да се грижим само за нещата, касаещи Левски. Останалите не ни интересуват.
– Всичко това, за което говорим, всички неприятности в Левски и ЦСКА сякаш карат само един човек и неговия клуб да се усмихват, печелейки всичко възможно във футбола ни през цялото това време.
– Моето мнение за Кирил Домусчиев се промени. Признавам го. В началото бях много скептично настроен към него и може да се каже, че подценявах качествата му. Но той доказа не само на думи, а и с действията си, че вижда футбола ни в развитие и своя клуб като неразделна част от цялата голяма футболна картинка в България. В крайна сметка това е най-важното, нали?
Източник topsport.bgЖаклин Михайлов със страховита дисекция! Какво очаква Левски в следващата една годинаОколо футболен клуб Левски пак ври и кипи, но според мен всичко е буря в чаша вода. Съществуванието …Jun 9 2017bgsport.net

Коментари