Роси втрещи Синя България: Новите не вдигат класата, а само допълват отбора, играчите вече са много, трябва да се разделим с 6 човека

1778

Наставникът на Левски Делио Роси обяви, че групата от 28 футболисти е твърде голяма и трябва да бъде редуцирана.
“Някои от тях ще останат с нас, други – не. За двустранна игра ни трябват 22-ма футболисти. Другите шестима също трябва да тренират. Трудно се работи с 28 човека. Струва ми се, че съставът е доста голям.
Може да се има предвид някои от футболистите да отидат на друго място”, каза Делио Роси след победата с 2:1 над Гзира Юнайтед, но отказа да уточни с кои състезатели е готов да се раздели.
Относно проверката, специалистът сподели: “Знаех, че лагерът ще бъде тежък. Още повече, че този лагер не беше ориентиран към непосредствени резултати, а към кондиция за дълъг сезон, къкъвто ще е пролетният. Последният мач е по-специален. Мислиш за заминаване, пътуване, приятелки и жени. Може да се понижи вниманието.
Ние обаче изиграхме много добър мач. Получи се истински мач срещу отбор, който е в разгара на първенството си. Бяхме готови, но има още върху какво да се работи.”Левски най-накрая успя да победи малтийски тим, Нашименто и Паулиньо впечатлиха (ВИДЕО)Отборът на Левски приключи с успех зимния си лагер в Малта. Селекцията на Делио Роси победи за сефте…Feb 5 2018bgsport.net

Роси направи интересен коментар и за новите попълнения.
“Не очаквах, че ще вдигнат класата на отбора, а че ще го допълнят, окомплектоват. И точно това се случва.
Проблемът, който е по-труден и трябва да имаме повече търпение, е Ривалдиньо. Бих искал да се включи още утре, но това е невъзможно. Може би ще му трябват още 2-3 седмици. Другите нямат сериозни проблеми.
Що се отнася до младите – мисля, че трябваше да им дам премия, защото те работиха много усърдно в тази подготовка. Не пускам играчи, които просто трябва да играят, а пускам такива, които заслужават.
Знам Белмонт и Рошу какво могат да ми дадат. Трябваше да видя дали имам алтернативи, които могат да играят, ако се наложи”, каза италианецът, след което говори и за схемата на игра.
“Имаме една система на игра, която е 4-4-2. С тази система започнах от идването си. Тук имах възможност да пробвам и друга схема, тъй като в процеса на първенството да имам алтернатива. В един момент изпробвахме 4-3-3, но тогава на футболистите им тежаха краката. За да видим коя е по-добра, трябва да ги поставим при еднакви условия”, разясни наставникът на Левски.Фелипе Нашименто, най-скъпото зимно попълнение на Левски: Нешлифован диамант или поредният анонимникФилипе Гутереш Нашименто (23 г.) подписа с Левски до лятото на 2020 г., а на „Герена” ще има за зада…Feb 5 2018bgsport.net

Източник: sportal.bg

Коментари