Синият план: Сделка преди Коледа, сделка на Коледа, сделка януари… Сега – сделка февруари

556
Сделката за Левски

Сделката за смяна на собствеността на Левски все още се бави. Много е възможно тя да не се осъществи до края на януари, а през февруари, съобщи „Дарик радио“ преди дни.

За момента е малко вероятно от „Спорт Рипублик“ да придобият мажоритарния пакет акции на клуба през този месец. Юристите и на двете страни продължават усилената си работа и все още има дребни детайли, които да се доизчистят.

През миналата седмица служебният министър на спорта Весела Лечева предприе стъпки за задействане процедура за отдаването на концесия на стадион „Георги Аспарухов“, припомня „Тема спорт“. Това стана ясно от официално съобщение на министерството. В последните седмици се заговори, че именно липсата на процедура за дългосрочна концесия на стадиона бави сделката с Драган Шолак.

Евентуалните нови собственици възнамеряват да построят нов стадион. За целта от холдинга, който иска акциите, има претенции за голям срок на концесията – поне 50 години. А според сега действащите разпоредби периодът на отдаване е 30 или 35 години.

Коментари