Синя шизофрения: Отказаха да играят с руски отбори, сега се молят на агресора за парички

284
Синя шизофрения

Ръководството на Левски ще прибегне до отчаян ход, за да спаси клуба след провалената сделка с „Юнайтед Груп“. От „Герена“ вече са започнали да предлагат най-конвертируемите си футболисти, за да влязат свежи средства в касата.

През зимата интерес към играчи на сините не липсваше. Най-желаните бяха централните защитници Хосе Кордоба и Ноа Сонко Сундберг, както и Андриан Краев, Илиян Стефанов и Велтон. Официални оферти дойдоха за панамеца, дефанзивния халф и бразилеца. Руският Сочи и американският Ню Йорк Сити предложиха за Хосе Кордоба над 2 милиона евро и три пъти увеличено годишно възнаграждение на играча. Към Краев оферта дойде от унгарския Фехервар и играчът бе уточнил личните си условия, но до сделка не се стигна. Предложенията бяха отхвърлени от Левски заради желанието да се запазят основните футболисти, но това вече не може да се осъществи.

Основно играчи са предлагани в Русия, където трансферите стават с привличане под наем. В тази страна трансферният пазар затваря на 22 февруари, във вече споменатите Унгария и САЩ – днес и на 24 април, пише „Тема спорт“.

Трябва да се отбележи и поредното доказателство за шизофреничната култура на синята общност. По време на лагера в Дубай от Левски се отказаха да играят във вече уговорени контроли срещу руски отбори заради войната в Украйна. Днес обаче на „Герена“ вече с радост ще приемат паричките на омразния им агресор.

Коментари