Скръбна вест: Почина емблематичен левскар, Сектор „Б“ потъна в траур (СНИМКА)

1563

Левски загуби един от емблематичните си фенове. Починал е Атанас Радков, известен с прякора Свинчо. Това съобщиха тъгуващи по загубата му привърженици на „синия“ клуб. Минути по-късно неприятната новина беше потвърдена и от фенските организации на Левски.
Атанас Радков беше от постоянното присъствие в сектор „Б“.
Поклон пред паметта му!
Сезонът на Левски е провален: Славиша призна, че не е изпълнил главната цел на ръководството„Главната цел, която ми постави ръководството, бе да спечелим Купата. Жалко, че не успях да я изпълн…Nov 20 2018bgsport.net

Междувременно треньорът на вратарите в Левски Валентин Захариев говори пред „Спортно шоу Гонг” за проблемите на вратарския пост при „сините”. Специалистът увери, че няма разногласия със старши треньора Славиша Стоянович, който му е заявил, че е важна част от екипа му. Захариев също така говори и за Николай Михайлов, който се очаква да подпише с родния си клуб и да се завърне на „Георги Аспарухов”. Треньорът разкри обаче, че Михайлов е с наднормено тегло.
– Господин Захариев, вратарските проблеми на Левски са едни от най-коментираните въпроси в държавата. Говори се, че дните ви в Левски са преброени, каква е истината?
– Към днешна дата разговарях със старши треньора, който е мой пряк началник. Много го ценя, той е голям специалист и е удоволствие да работя с него. Наставникът ми сподели в прав текст, че съм важна част от неговия екип и желае да работим заедно. Имаме пет мача до Нова година и трябва да се концентрираме върху тях.

– Защо се стигна дотам, че вратарите да бъдат толкова коментирани, както и да допускат грешки под рамката на „сините”?
– Това е бомба със закъснител. Поех вратарите на Левски след отпадането от Вадуц. Точно преди мача с Ботев (Пловдив) и имах два дни. На разположение ми бяха Божидар Митрев и Мартин Полачек. Митко Шейтанов, който е един голям талант, но договорът му изтича, а там има неща, които не са от моята компетенция. Николай Кръстев бе преотстъпен в Ботев (Враца), а Александър Любенов в Локомотив (София). За едва два дни трябваше да прескоча много от етапите на подготовката, за да стигна към „средата на книгата”. Спортната форма, която я достигнахме, държахме някакво ниво, си има цел и задачи. Дойде момент, в който нещата се обърнаха, защото много неща са пропуснати. Нормално е да правиш грешки, когато не си правил селекцията и подготовката. Полачек сбърка чак в Разград. Божидар Митрев ми е слабост и го обичам от юноша. Случи му се при него едно нещастие, че допусна грешка. В действителност хората, които не го харесват и не го обичат, им идва малко в повече. През това време се върна Николай Кръстев. Направихме тестове с него, които показаха, че е изостанал в подготовката, но месец по-късно вече е на по-добро ниво. Резултатите са закономерни. При вратарите е важен психологическия план. Не знам защо при нас натискът е много голям. В действителност се опитвам да им придавам самочувствие, но като четата всеки ден колко са некадърни, то им влияе.

– Знаете ли решението, което трябва да вземете до края на годината?
– Аз не съм треньор, който ще даде шанс и при първата грешка ще сменя вратаря. При Митрев „взривихме стадиона” без да има смисъл. Ако има човек, който да критикува вратарите, то съм аз. Досега не сме имали разногласие с треньора. Грешката на Полачек срещу Черно море бе фатална, но бе моментна неконцентрация. Това да се пише, че Кръстев е играл слабо с Монтана – то няма нищо такова. Тази контрола бе полезна. Вратарите на Левски разбират дали ще играят в деня на мача. Всички имат договори, трябва да тренират и да се доказват. Решаваме в последния момент кой ще стартира.Страшно удобно: Нарочиха Делио Роси и щаба му за виновници и за вратарската криза в ЛевскиСпоред един от водещите експерти по вратарската тема и бивш страж на „сините” Йордан Господинов, неа…Nov 16 2018bgsport.net

– Каква е ситуацията с Николай Михайлов?
– Ники Михайлов е доказан вратар в Европа, което е безспорно. Той е с наднормено тегло. Трябва да свали килограмите и да дойде да говорим за подготвителен процес. За мен той е доказан вратар, но проблемът при него е, че някога е сбъркал във времето. Но за някаква грешка преди 12 години – няма нужда да коментираме. Щом си се доказал в Европа, то трябва да го направим и в България, но тук е малко по-трудно. Ако той подпише с нас, свали килограмите, има желанието, труди се и работи – хората ще го оценят.

Коментари