Синя легенда: Всички в Левски са за „Слаб 2“

487
Слаб 2

Всички в Левски са за „Слаб 2“! Тежката оценка даде легендата на „сините“ Михаил Вълчев пред в-к „Тема спорт“. Ето неговия коментар:

Как да коментираме изминалия сезон, освен да кажем, че бе трагедия, като изключим проблясъците в някои мачове. Като цяло нещата бяха на много ниско ниво. Не се сещам за запомнящ се двубой. Повечето срещи бяха монотонни, в тях нищо интересно не се случваше. Нямаше я идеята, нямаше го футболното, онова, което доставя радост на публиката. Почти всички футболисти бяха завладени от сивотата. Да имаше поне трима-четирима на ниво, но и толкова не могат да бъдат похвалени. Сега е модерно оправданията да са заради финансовите проблеми. Няма такова нещо, тези номера не важат!

И аз съм бил футболист, и аз знам как е на игрището. Стъпиш ли на терена, не мислиш за пари – това е истината. Така че това не е причината за показаната продукцията. Какъв по-голям стимул можеш да имаш от това да играеш? Та нали, ако се представяш силно, ще те продадат в по-силно първенство, в по-голям отбор, където ще получаваш повече. Истината е, че това са им възможностите, хайде, да са малко, ама много малко по-големи. През лятото бяха взети 8 нови, през зимата още трима. Оценката – слаб (2).

Няма как да е различна, след като идва в клуба Наско Сираков и започва да освобождава всички – спортен директор, треньори, играчи. Прав е, че качествата не съответстват на даваните заплати. Който е правил селекцията, се е провалил, защото много малко играчи помогнаха с нещо. Несериозно е да коментираме, щом отборът не се е добрал дори до Европа. Само с български играчи Левски щеше да е на същата позиция, а в отбора се дават заплати от по над 40 хиляди лева! Несериозно е да говорим за Мазурек, Мохамед, Спиерингс. Може ли чужденец, който е привлечен в отбора, да започне като титуляр едва в последния кръг, какъвто е случаят на Мохамед?

Как да поставиш оценка на Мазурек – взет за офанзивен халф, а има атаки, в които топката вече е пред вратата, а той е зад центъра?! Явно с тази „голяма крачка“ няма как да включи на скорост, ние искаме да поддържа атаката. Ето това е селекцията…

Лошото е, че не се знае перспективите какви са. Трябват доста пари, а такива няма, дано да не се стигне до фалит. Иначе не е сериозно да се играе само с юноши. Трябва да се вземат някакви играчи, но ще е трудно. Продажбите са наложителни, за да се спасява положението. Не ми се иска да трансферират Роберта и Станислав Иванов, които показаха нещо. Струват ми се малки сумите, давани за тях, най-вече защото са млади и има накъде да се развиват. Но пък, от друга страна, клубът не може да чака, защото нещата отиват към фалит.

Както е тръгнало, влизане в шестицата ще е успех догодина. Или пък да се гони седмото място и оттам бараж за Лига Европа. Наско Сираков каза, че няма смисъл да участваме в евротурнирите, но аз не съм съгласен. Нали това е целта, играеш, за да достигнеш някакво класиране – от континенталната сцена можеш да вземеш пари, може да продадеш някои. Но май с тази криза стигнахме най-страшното – Левски да е без цели. Това не е сериозно.

Коментари