Стайн Спиерингс: Да играеш срещу ЦСКА – това е истината

433
Стайн Спиерингс

“Чуждестранна авантюра – това бе мечтата на бившия играч на Ваалвайк Стайн Спиерингс. През януари такава възможност се откри. Тогава той взе приятелката и кучето си, и от Нидерландия се премести в столицата на България – София. Но халфът дори не можеше да си представи, че след изиграването само на трима мача, ще трябва да стои заключен в новия си апартамент в продължение на два месеца”, така започва bd.nl за полузащитникът на Левски. Стайн даде интервю за медията, в която говори за родината ни, новия си клуб, дербито с ЦСКА и чаканото бебе.

КАРАНТИНАТА
Да стоя тук или да се прибера в Нидерландия? Това беше въпросът. Исках да си отида вкъщи, но ако го сторех, може би нямаше как да се прибера обратно в България. Защото процедурите сега са тромави и можеше да се стигне до вариант, в който тренировките да бъдат подновени, а аз още да съм в Нидерландия. Все пак нямам частен самолет, както звездата на Барселона Френки де Йонк (смее се).

ЛЕВСКИ
Когато стана ясно, че българите наистина ме искат, си помислих за момент: “Какво ще правя там. Чувал си истории за това как може да не ти платят заплатите (б.р. – в момента сините са в такава ситуация, но Спиерингс не споменава нищо за нея). Но Левски е голям клуб и всичко тук е организирано много добре. В предишния ми тим имаше доста “нидерландски хумор”, но българският е доста по-жесток.

ДЕРБИТО С ЦСКА
Първият мач беше в дербито срещу ЦСКА, но не играх. Бях разочарован, но като видях за какво става въпрос по време на самия двубой, разбрах защо треньорът не ме пусна – не искаше да ме хвърля на лъвовете. Аякс – Фейенорд е нищо пред това тук. Влизанията, шпагатите, феновете – всички бяха готови да се изядат едни други. Всичко е позволено за победа в този мач.

ДЕБЮТЪТ И ГОЛЪТ
В дебюта си вкарах (б.р. – при 2:2 срещу Черно море на “Тича”). Винаги е трудно, когато се присъединиш към нов отбор. Защото гориш да се докажеш, да покажеш какво можеш. Затова бе много важно да вкарам.

Коментари