Ненужен: Левски се разделя със Станислав Костов

208
Станислав Костов левски

Левски ще освободи голмайстор №1 за миналия сезон Станислав Костов, пише „Тема спорт“.

Изданието твърди, че Костов се е конфронтирал с временния треньор на „сините“ Георги Тодоров. 28-годишният благоевградчанин започна титуляр в първия мач на наставника след смяната на Петър Хубчев – при 3:1 над Арда (Кърджали). След това обаче остана резерва срещу ЦСКА (3:3). Той се появи на терена в заключителните минути. След влизането му „червените“ успяха да изравнят.

Изненадващо Костов въобще не бе сред 18-те за полуфинала-реванш за Купата на България срещу Локомотив (Пловдив). В него „сините“ се нуждаеха поне от два гола, но въпреки това Тодоров се лиши от Станислав, както и от австриеца Дени Алар. Явно причината Костов да остане извън групата е това, че отношенията им с треньора са се изострили. Случайно или не, след сблъсъка с „черно-белите“ Тодоров заяви: „Тежко се работи. Като не са получавали (б.р. – заплати)… Не можеш по никакъв начин да ръководиш процеса. Защото един процес се ръководи, когато някой сгреши, да му наложиш глоба. Аз мога ли да наложа на някой нещо? Само трябва с говорене да се оправям, но българинът невинаги разбира от приказки“.

Станислав Костов игра малко за Левски през този сезон. Причината е, че в началото бе преследван от контузии и се наложи да се оперира. Така пропусна почти целия есенен полусезон. През миналия той беше голмайстор с 24 попадения в 35 шампионатни срещи.

Благоевградчанинът има договор с Левски за още два сезона – до 30 юни 2022 година. Той парафира ново споразумение миналата есен, по времето, в което лекуваше травмата. Единственият шанс Костов да остане в Левски е възможно най-скоро да оправи отношенията си с наставника. Това обаче надали ще се случи, защото със ситуацията вече са запознати хората от висшето ръководство.

Коментари