Степан Хиндлиян: Божков успя да настрои голяма част от феновете на Левски в посока бунтове и метежи

1555
Степан Хиндлиян

Степан Хиндлиян гостува в студиото на БТВ. Председателят на Националния клуб на привържениците на Левски заяви, че феновете са готови да подкрепят отбора с протести по улиците в тежката ситуация, но призова здравият разум да надделее.
„Господин Божков очевидно е човек с доста сериозни качества и очевидно много добре може да преценява едни бъдещи събития. Господин Божков много време отказваше среща с привържениците на широка основа, пред която да излезе и да обясни какви са му плановете и къде вижда привържениците в целия този процес, защото Левски без привърженици няма как да стане.

В един момент, когато той беше поставен под някакъв тип напрежение относно бизнеса му, се срещна два пъти с привържениците и успя да настрои голяма част от общността в посока бунтове и метежи в защита на хазартния му бизнес. Ние за хазартния бизнес ли сме или сме за Левски? Аз казвам, че организацията, която представлявам, застава твърдо зад Левски.

С оглед над тази позиция ние подаваме ръка на господин Божков, ако неговият хазартен бизнес бъде засегнат по някакъв начин и той няма възможност да дава тези 2 млн. лева на месец, които казахме, че се дават… Той е воден от идеята, че иска да помогне на Левски. Това беше заявено от него и на двете срещи. И че е имал порив да спаси клуба.

Господин Божков по официални данни е един от най-богатите българи. Ако той иска наистина да спаси клуба, със сигурност има вариант да продължи да финансира Левски. Ако не с 2 млн. лева на месец, то с 1 млн. лева, или с 500 хил. лева, или с 200 хил. лева. Но да излезе и да го каже: „Момчета, нещата стоят по този начин. Аз мога да направя от тук това, това и това. Какво ще направите вие?“.

Тогава съм сигурен, че цялата левскарска общност ще се мобилизира, ще направим всичко възможно, ще посещаваме мачове, за да продължим да даваме своя дан за добруването на клуба. В същото време господин Божков ще има подкрепата на огромна маса от хора, зад която ще може да застане и да каже „Внимавайте какво правите!“. Когато Левски е опрян до стената, огромно количество от хора са на едно щракване от излизане на улицата. И това си личи.

Трябва да надделее здравият разум. Аз съм съгласен, че привържениците на Левски, включително и аз, сме темпераментни хора, които сме готови да стигнем до крайности. Но нека надделее здравият разум и да си помислим кои сме ние, какво зависи от нас, кого защитаваме, влизаме ли в матрицата или не. Това е много важно“, каза Хиндлиян.

Коментари