Левски договори желаната десетка за сериозна сума

1734
Стийн Спирингс

Левски е на няколко подписа и ръкостискания от привличането на желаната от месеци десетка. Плеймейкърът Стийн Спирингс напусна лагера на своя отбор Валвайк в Португалия и обяви пред изданието voetbalinternational.nl, че избира ново предизвикателство. То е в София, където го чака договор с Левски.

Според медиите в Нидерландия, „сините“ няма да платят пълната пазарна цена, която Валвайк бе определил за своя плеймейкър – 700 000 евро.

По-скоро трансферната сума ще е около 500 000 евро на вноски, като са включени и
Спирингс е на 23 години, шампион с АЗ Алкмаар отпреди 4 сезона (макар да не е играл в мачовете тогава) и считан за един от добрите млади креативни играчи в страната.

След преминаването му в новия клуб на 1 януари 2019-а, халфът записа 14 гола и 11 асистенции в 41 двубоя. През пролетта помогна на отбора си да влезе в елита на Нидерландия, а от лятото насам има 3 попадения в 17 срещи в Ередивизие.

Според друго издание в родината му – регионалното bd.nl, заплатата на Спирингс в Левски ще бъде чувствително по-висока от тази в досегашния му отбор. А тя, по неофициални данни, е била около 6000 евро на седмица (24 хиляди евро на месец).

С привличането на дългоочакваната десетка, Левски прави трети трансферен ход за зимата.

Деян Лозев от Арда и Симеон Славчев (свободен) вече станаха част от отбора и са на подготовка със „сините“.

Петър Хубчев и щабът му имат желание да бъде привлечен и вратар, но засега яснота около такава сделка и името на набелязания играч няма.

Коментари